Política 30/10/2019

José Ramón Bauzá presumeix de la "lliure elecció de llengua" en l'educació andalusa

L'eurodiputat de Cs treu pit de les fites assolides pel govern de dretes a Andalusia

Maria Llull
1 min
"Afegeix aquesta foto perquè vegeu com estic patint a Sevilla", ha dit Bauzá a les xarxes socials

PalmaMalgrat que la campanya electoral comença, José Ramón Bauzá ja està viatjant per Espanya per demanar el vot per a Ciutadans. L'eurodiputat taronja ha estat a Sevilla i no ha desaprofitat l'ocasió per lloar les fites assolides pel govern de dretes a Andalusia, una de les quals és la "lliure elecció de llengua en els centres escolars d'aquesta comunitat".

"L'Andalusia que avui coneixem era inimaginable fa uns anys", comença Bauzá en un vídeo que ha penjat a les xarxes socials. "Qui podia imaginar que els pares podrien triar amb llibertat la llengua per a l'educació dels seus fills?", es demana uns segons després. "Tot això no ha passat perquè sí, ha passat perquè hi ha un partit, Ciutadans, que ho ha fet possible", ha explicat l'eurodiputat.

Cal destacar que l'única llengua oficial a Andalusia és el castellà i que la instauració de l'educació bilingüe castellà-anglès es va fer en la legislatura de Susana Díaz com a presidenta de la junta. El setembre del 2018, amb Díaz encara com a presidenta, 1.124 centres públics ja impartien ensenyament en castellà i anglès.

stats