Eleccions
Política 17/01/2023

Jorge Campos serà el candidat de Vox al Parlament i Patricia de las Heras passarà a presidir el partit

El fins ara líder de la formació d'extrema dreta a les Illes va reclamar a la direcció estatal deixar de liderar-la per "concentrar totes les forces a la campanya electoral"

2 min
El portaveu de Vox, Jorge Campos

PalmaDesprés de setmanes de rumors, finalment aquest dimarts Vox ha confirmat que l'actual líder i portaveu parlamentari, Jorge Campos, repetirà com a candidat del partit d'extrema dreta a la presidència del Govern. Així i tot, segons una nota de premsa que ha difós el partit, Campos deixarà de presidir Vox Balears a petició seva. "És necessari concentrar tots els esforços a la campanya electoral. Per això, i ja que el partit està implantat, consolidat i unit a totes les illes, he sol·licitat al Comitè Executiu Nacional cedir la presidència", ha indicat.

La nova presidenta del partit a les Illes serà la diputada al Congrés per Eivissa, Patricia de las Heras, una decisió directa de la direcció estatal. Cal recordar que Madrid té la darrera paraula pel que fa a la conformació de les llistes electorals i els lideratges de Vox a les comunitats autònomes i principals ciutats. La diputada serà, a més, la cap de llista al Parlament per Eivissa, i Xisco Cardona en el cas de Menorca.

D'altra banda, Fulgencio Coll també repetirà com a candidat a la batlia de Palma. "Fa quatre anys vaig apostar per ell i el vaig proposar personalment com a candidat. Ara és el moment de poder governar a Palma perquè torni a ser la ciutat puntera de la Mediterrània", ha expressat Campos. Tot i aquesta afirmació, és coneguda la mala relació entre els dos candidats, que s'ha deteriorat substancialment en els darrers mesos, creant-se dos sectors dins la formació d'extrema dreta a les Illes.

Amb la confirmació de Campos com a candidat a la presidència del Govern, només queda conèixer qui serà el –o la– cap de llista de Ciutadans. L'actual coordinadora autonòmica, Patricia Guasp, ha estat recentment elegida com a colíder del partit a escala estatal, juntament amb l'eurodiputat Adrián Vázquez, i fa uns dies va afirmar que no es descartava com a la candidata de Ciutadans a la Moncloa. Pel que fa a la resta de partits, els candidats seran Francina Armengol (PSIB), Marga Prohens (PP), Antònia Jover (Unides Podem), Lluís Apesteguia (MÉS per Mallorca), Josep Melià (El Pi) i Josep Castells (Més per Menorca).

stats