Política09/07/2018

Joan Mesquida "col·laborarà" amb Ciutadans a escala estatal i autonòmica

La diputada Olga Ballester assegura que el partit "no ha parlat de llistes" electorals amb l'exsocialista

Jaume Ribas

PalmaJoan Mesquida "col·laborarà" amb Ciutadans a escala estatal i autonòmica. Això és el que ha dit la diputada Olga Ballester, que afirma que no han parlat de llistes amb l'exsocialista, però ha obert la porta a excepcionar els estatuts de la formació taronja per poder presentar-se per Ciutadans sense haver complert els temps mínim de militància que se sol demanar.

Cargando
No hay anuncios

L'exsocialista va participar aquest diumenge en un acte de la plataforma España Ciudadana a Palma, juntament amb el líder estatal de la formació, Albert Rivera. Fins ara, havien corregut rumors que Mesquida podria ser candidat de Ciutadans a Cort o, fins i tot, al Parlament. Amb les declaracions de Ballester d'aquest dilluns, el partit obre la porta perquè l'exsocialista tingui un paper més actiu en la política espanyola, tal vegada com a candidat taronja en unes properes eleccions generals. De tota manera, la diputada ha afirmat que el partit "no ha parlat de llistes" amb Mesquida "ni per a l'Ajuntament (de Palma), ni per a les autonòmiques, ni res".

Ballester ha destacat el "talent i el sentit d'Estat" de Joan Mesquida i ha assegurat que per això l'incorporen com a "col·laborador" de la formació. A més, s'ha mostrat "molt satisfeta" amb l'acte d'España Ciudadana al parc de la Mar de Palma i ha dit que va ser "un èxit" que va despertar "molta il·lusió".

Cargando
No hay anuncios

"Perduts dins una bandera"

MÉS per Mallorca ha reaccionat aquest dilluns a l'acte "extraterrestre" de Ciutadans. El portaveu ecosobiranista al Parlament, Josep Ferrà, n'ha destacat la "baixíssima participació" i la manca de "propostes polítiques". "Tan sols se sentiren consignes nacionalistes espanyoles i excloents", ha dit. Ferrà creu que Ciutadans està “perdut dins una bandera” i que va vendre un discurs “cara al sol i amb camises noves”. “Un dels objectius del 2019 serà impedir que aquesta gent arribi a les institucions”, ha dit. El diputat també ha afirmat aquest dilluns que el missatge de Ciutadans està a favor de la “saturació turística”, en contra de l'impost turístic i que tenen un posicionament sobre el català que és “contrari a l'Estatut i a la Llei de Normalització Lingüística”. A més, ha expressat “tristesa” per l'interès que –afirma– té Ciutadans per parlar de terrorisme.