Política29/10/2018

Jaume Font, sobre les ajudes als afectats de la torrentada: "Ara no depèn d'Aemet fer-ho bé"

El Pi demana major agilitat i cobertura en el pagament als damnificats

Maria Llull

PalmaEl president d'El Pi, Jaume Font, ha demanat major agilitat i cobertura en els pagaments per part del Govern als afectats per la torrentada del passat 9 d'octubre al Llevant de Mallorca. "Ara no depèn d'Aemet fer-ho bé, sinó de nosaltres", ha dit en roda de premsa aquest dilluns. Malgrat tot, El Pi donarà el seu suport a la validació del decret llei d'ajuts econòmics i mesures urgents per pal·liar les destrosses ocasionades per la riada. "Donarem suport, però també mirarem com es produeix el debat i direm les veritats". El partit regionalista considera que "falten ajudes per a l'agricultura i les de la indústria són insuficients", segons ha assenyalat Font. "Ja es parla de modificar decrets, i ara no és moment d'escatimar esforços".

El Pi demanarà en el ple d'aquest dimarts si el Govern també atorgarà ajudes extraordinàries a la zona nord de Mallorca, de Pollença a Alcúdia, que quedà afectada per les pluges del passat 19 d'octubre. "També farem referència a la neteja dels torrents. No parlam de vegetació baixa, sinó d'arbres de quatre o cinc metres que poden generar problemes".

Cargando
No hay anuncios

Font considera que és un bon moment per "plantejar com hauria de ser un cos d'intervenció ràpida en cas d'emergència". "S'ha d'ampliar la plantilla i formar-la, a més d'aportar la maquinària i el material necessaris. Haurem de conviure amb fenòmens extraordinaris i cal tenir un equip humà d'intervenció immediata".

Necessitat d'un millor subministrament elèctric a Menorca

Segons el president d'El Pi, la situació en què es troba l'illa de Menorca, sense electricitat a causa dels danys ocasionats per un cap de fibló, "demostra que no es pot dependre només d'un punt de subministrament". "Cal una planificació urgent, perquè moltes famílies i empreses estan afectades", ha dit. "Governar no és anar a les processons a fer-se fotos, sinó donar solucions", ha sentenciat.