Política 29/10/2018

Jaume Font, sobre les ajudes als afectats de la torrentada: "Ara no depèn d'Aemet fer-ho bé"

El Pi demana major agilitat i cobertura en el pagament als damnificats

Maria Llull
2 min
El president del Pi, Jaume Font.

PalmaEl president d'El Pi, Jaume Font, ha demanat major agilitat i cobertura en els pagaments per part del Govern als afectats per la torrentada del passat 9 d'octubre al Llevant de Mallorca. "Ara no depèn d'Aemet fer-ho bé, sinó de nosaltres", ha dit en roda de premsa aquest dilluns. Malgrat tot, El Pi donarà el seu suport a la validació del decret llei d'ajuts econòmics i mesures urgents per pal·liar les destrosses ocasionades per la riada. "Donarem suport, però també mirarem com es produeix el debat i direm les veritats". El partit regionalista considera que "falten ajudes per a l'agricultura i les de la indústria són insuficients", segons ha assenyalat Font. "Ja es parla de modificar decrets, i ara no és moment d'escatimar esforços".

El Pi demanarà en el ple d'aquest dimarts si el Govern també atorgarà ajudes extraordinàries a la zona nord de Mallorca, de Pollença a Alcúdia, que quedà afectada per les pluges del passat 19 d'octubre. "També farem referència a la neteja dels torrents. No parlam de vegetació baixa, sinó d'arbres de quatre o cinc metres que poden generar problemes".

Font considera que és un bon moment per "plantejar com hauria de ser un cos d'intervenció ràpida en cas d'emergència". "S'ha d'ampliar la plantilla i formar-la, a més d'aportar la maquinària i el material necessaris. Haurem de conviure amb fenòmens extraordinaris i cal tenir un equip humà d'intervenció immediata".

Necessitat d'un millor subministrament elèctric a Menorca

Segons el president d'El Pi, la situació en què es troba l'illa de Menorca, sense electricitat a causa dels danys ocasionats per un cap de fibló, "demostra que no es pot dependre només d'un punt de subministrament". "Cal una planificació urgent, perquè moltes famílies i empreses estan afectades", ha dit. "Governar no és anar a les processons a fer-se fotos, sinó donar solucions", ha sentenciat.

stats