Política 10/07/2014

IU admet el seu deute i l'atribueix al fet que no té qui li financi "de manera anormal"

El partit assegura que pagarà el deute "com qualsevol persona en temps de crisi"

Europa Press
1 min

MadridEl coordinador de la Presidència Federal d'Izquierda Unida, José Luis Centella, ha admès que la seva formació té deute amb les entitats bancàries i ho explica perquè asseguren no tenir qui els financi "d'una forma anormal" perquè no tenen "ni Gürtels" ni "comptes a Suïssa". Centella ha sortit així al pas a l'últim informe del Tribunal de Comptes sobre la comptabilitat dels partits polítics que situa IU com una de les nou formacions que van tancar 2012 amb un saldo negatiu i amb un deute de 15'1 milions d'euros, 2'3 milions menys que a finals de 2011.

"No és un cap secret que IU té un deute", ha reconegut, situant el seu origen en anteriors legislatures en què la coalició tenia una escassa representació al Congrés i per tant tot just rebia subvencions. "És un deute per despeses ordinàries com a partit", subratlla.

En tot cas, ha deixat clar que Izquierda Unida pagarà el seu deute "com qualsevol persona en temps de crisi" i ha reiterat la necessitat que el Congrés creï una comissió d'investigació perquè totes les formacions polítiques expliquin com es financen.

stats