Política 28/01/2015

La infanta Cristina està "disgustada" per haver de vendre's la casa de Pedralbes

L'advocat de la infanta diu que hi havia "dipositat il·lusions". Els ducs han signat un precontracte per 6,95 milions d'euros

Efe
2 min
UNA NOTÍCIA DIFÍCIL D’ENCAIXAR
 Miquel Roca va dir ahir que la infanta havia encaixat “malament” la notícia.

BarcelonaL'advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca Junyent, ha assegurat que la duquessa de Palma està "disgustada" per haver de vendre's la seva casa de Pedralbes, "perquè no deixa de ser alguna cosa –ha dit– sobre la qual havia dipositat il·lusions". Els advocats de la infanta Cristina, Miquel Roca i Jesús Silva, han confirmat que la seva clienta s'ha sumat a la petició d'Iñaki Urdangarin perquè el jutge José Castro aixequi l'embargament del 50% de la casa de Pedralbes per poder-la vendre, cosa que, segons Silva, "beneficia també l'administració de Justícia".

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin han subscrit un precontracte per a la venda amb un advocat que els ofereix 6,95 milions d'euros per l'habitatge, una operació que haurà d'autoritzar el jutge del cas Nóos, José Castro. Segons consta en la sol·licitud plantejada per Urdangarin al jutge instructor, a la qual s'ha adherit la seva dona, el contracte d'arres signat el passat 17 de desembre a Barcelona estableix que l'oferta pel xalet lliure de càrregues, inclòs l'embargament judicial que pesa sobre ell des de 2013, caducarà el 17 de març.

El jutge que instrueix l'anomenat cas Nóos, José Castro, va dictar el novembre del 2013 l'embargament de la meitat de la casa que el matrimoni té al barri de Pedralbes, a la zona alta de Barcelona, per cobrir la possible responsabilitat civil derivada d'aquest cas de presumpta corrupció i el seu permís és imprescindible per poder vendre l'habitatge. Segons Silva, el jutge "no hauria de trigar gaire" a resoldre la petició "perquè és un tema de tràmit i fer líquid un bé immoble beneficia l'administració de Justícia pel que significa la responsabilitat pecuniària".

Silva, que ha dit que no coneix la identitat del comprador que s'ha interessat per l'immoble, ha confirmat que la casa encara té pendent de liquidar una hipoteca, l'import de la qual s'haurà de deduir del preu de venda. Preguntat per la depreciació en el preu de la venda de la casa, uns tres milions menys del que li va costar al matrimoni Urdangarin, Silva ha dit que "això passa sempre" i ha demanat que es modifiqui "aquest sistema que tenim d'embargaments perquè fa que es depreciïn (els béns) i redunda en perjudici de tots".

De la seva banda, Miquel Roca ha considerat que és "absolutament correcte" que el jutge Castro vulgui fer un seguiment precís de la venda i els diners que se n'obtinguin. A més de la casa de Pedralbes, el jutge va embargar a Urdangarin la meitat d'altres propietats la titularitat de les quals comparteix amb la seva dona, entre elles tres habitatges més, dos garatges i dos trasters.

stats