Eleccions

Illa plegarà dimarts de ministre per centrar-se en la campanya del PSC

Pedro Sánchez donarà a conèixer oficialment el seu substitut el mateix dia

1 min
El ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Últimes 24 hores de Salvador Illa al capdavant del ministeri de Sanitat, un cartera que semblava menor quan va ser nomenat ara fa poc més d'un any, però que amb la pandèmia l'ha situat en primera línia política. Segons ha informat el govern espanyol aquest dilluns a primera hora, dimarts serà el seu darrer dia com a ministre, càrrec del que plegarà per centrar-se en la seva nova funció de candidat del PSC a les eleccions del Parlament.

Des que el 30 de desembre es va saber per sorpresa que finalment seria el cap de cartell dels socialistes catalans als comicis -en substitució de Miquel Iceta, un moviment que es va cuinar amb total discreció-, Illa ha estat en el punt de mira de tots els seus rivals polítics, que li retreuen no haver deixat el ministeri des del primer moment i haver compaginat un tasca tant delicada en pandèmia, amb la de candidat. Doncs bé, aquest dimarts Illa participarà en el seu darrer Consell de Ministres i, després, es donarà a conèixer oficialment el seu substitut, que el dimecres prendrà possessió del càrrec al Palau de la Zarzuela.

També s'haurà de veure si el relleu d'Illa provoca una altre efecte de pes en el mapa polític català i el líder del PSC, Miquel Iceta, acaba assegut a la taula del govern espanyol. Seria el seu retorn a la Moncloa, 30 anys després d'haver format part del gabinet de presidència de Felipe González.

stats