Política24/01/2022

Illa demana al PP i a ERC "respecte" a l'acord per la reforma laboral

Susana Mora consolida el seu lideratge al capdavant del PSOE Menorca

Iván Martín

MAÓEl secretari general del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Salvador Illa, ha demanat aquest diumenge en el marc del 14è Congrés del PSOE Menorca, que el PP i ERC "respectin" el diàleg entre el govern espanyol i els agents socials per aprovar la reforma laboral. Illa ha fet aquestes manifestacions a la seva intervenció de clausura del congrés, que es va fer el cap de setmana a la sala Albert Camus de Sant Lluís: "És sorprenent que el PP i ERC vagin junts i expressin amb arrogància que la reforma i l'acord tancat no són suficients. Vostès representen més que la UGT o CCOO? El senyor Rufián representa millor els treballadors que el secretari general de la UGT a Menorca? Respectin el diàleg".

Sobre ERC, Illa ha acusat la formació independentista de no voler dialogar: "És curiós que ERC exigeixi diàleg entre Espanya i Catalunya i, en canvi, no ho practiqui i es negui a obrir un diàleg entre els mateixos catalans". A més, el secretari general del PSC aposta per una política d'acords en detriment de la "confrontació per dividir" i ha destacat el treball del govern espanyol de Pedro Sánchez: "És el primer de la història del país en coalició i s'estan afrontant les reformes des del diàleg i l'acord".

Cargando
No hay anuncios

El Congrés del PSOE Menorca s'ha tancat amb el suport unànime a la figura de Susana Mora, que es presentarà per tercera vegada consecutiva a les eleccions al Consell de Menorca. Mora va agrair la presència d'Illa, es va comprometre a agermanar el partit illenc amb el PSC "pels vincles evidents entre Menorca i Catalunya" i va reivindicar les polítiques duites a terme: "Consolidarem el model sostenible i circular, en el qual el turisme no és un problema a gestionar, sinó una oportunitat".