El nou govern de Pedro Sánchez

Iceta serà ambaixador d'Espanya a la Unesco

Pedro Sánchez va prescindir d'ell al govern espanyol i Ernest Urtasun en va agafar el relleu al ministeri de Cultura

ARA
2 min
El ministre de Cultura, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaL'exministre de Cultura Miquel Iceta serà designat ambaixador d'Espanya davant la Unesco i substituirà, així, el també exministre de Cultura José Manuel Rodríguez Uribes, que va ser nomenat per al càrrec l'octubre del 2021. Segons Europa Press, el consell de ministres n'aprovarà el nomenament aquest dimarts. El president espanyol, Pedro Sánchez, va prescindir d'Iceta per al seu nou executiu i Ernest Urtasun en va agafar el relleu al capdavant del ministeri de Cultura fa poques setmanes. El socialista haurà de deixar l'acta de diputat al Congrés perquè és incompatible amb el nou càrrec.

Iceta va entrar al govern espanyol com a ministre de Política Territorial, en substitució de Carolina Darias, que va assumir la cartera de Sanitat. L'exprimer secretari del PSC va fer el salt a Madrid perquè Salvador Illa, llavors ministre de Sanitat, va tornar a Catalunya per ser el candidat dels socialistes catalans a les eleccions catalanes del 14 de febrer. Iceta va prendre possessió del càrrec el gener del 2021, on va afirmar: "Vull una Espanya forta en la seva unitat i orgullosa en la seva diversitat".

Al capdavant d'aquest ministeri, el socialista hi va estar pocs mesos, perquè el 10 de juliol d'aquell mateix any Pedro Sánchez va fer canvis al seu executiu per encarar la segona part de la legislatura. Iceta va deixar Política Territorial i va passar a assumir la cartera de Cultura. Des d'aquest ministeri, ha tirat endavant mesures com el bo cultural o l'Estatut de l'Artista. "M'han tocat dos traspassos de mitges carteres, però al final sempre és el mateix, jo me'n quedo sense. Dono per ben utilitzat el temps i agraeixo a tots els que han fet possible els dos millors anys de la meva vida", va afirmar en l'acte d'entrega de la cartera ministerial a l'actual titular de Cultura, Ernest Urtasun.

stats