Política 23/12/2019

Hisenda revela un frau de 885.000 euros de Jordi Pujol que ja ha prescrit

En un escrit a l'Audiència Nacional, diu que l'expresident tenia un compte a la Banca Reig andorrana

Ara
1 min
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu

MadridL'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) ha remès a l'Audiència Nacional un informe en què afirma que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol va defraudar a Hisenda 885.651,45 euros l'any 2000, un exercici fiscal ja prescrit. Així consta, segons l'agència Efe, en un dels informes enviats per Hisenda al jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, que investiga l'origen de la fortuna dels Pujol.

Aquest document, elaborat per l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) a partir d'informes de la UDEF i d'informació aportada per les autoritats mexicanes, assenyala que el mandatari català era el veritable propietari d'un compte a la Banca Reig andorrana que estava a nom del seu fill Jordi Pujol Ferrusola. En el compte, obert el 2000 i tancat el 2010, es va fer un únic moviment d'ingrés en metàl·lic de 307 milions de pessetes, és a dir, 1.850.000 euros.

En aquesta mateixa entitat bancària hi havia un document signat per Jordi Pujol fill en el qual manifestava que el propietari era el seu pare i que, en cas de defunció d'aquest, passaria a ser de Marta Ferrusola, esposa de l'expresident català. Hisenda reconeix que es tracta d'un exercici fiscal prescrit, però s'adjunta una proposta de regularització que xifra en 885.651,45 euros la quantitat que hauria d'haver abonat Jordi Pujol Ferrusola a les arques públiques.

stats