Cimera francoespanyola
Política 18/01/2023

El Grup Impulsor per la República de les Balears manifesta que és "un insult" que la cimera francoespanyola es faci a Barcelona

L'entitat assenyala que és una falta de respecte que tingui lloc a la capital catalana quan la solució política del conflicte entre Catalunya i Espanya ni tan sols s'ha abordat

ARA Balears
1 min
El president Emmanuel Macron.

PalmaEl Grup Impulsor de la Delegació de les Balears del Consell per la República ha expressat aquest dimecres, en un comunicat, que el fet que s'hagi escollit la ciutat de Barcelona per fer la cimera francoespanyola aquest dijous, 19 de gener, constitueix un insult al conjunt de la societat catalana. En aquest sentit, han assenyalat que ni tan sols s'ha abordat la solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya.

L'entitat també explica que la relació bilateral francoespanyola involucra necessàriament la Unió Europea, els òrgans de govern de la qual haurien d'impedir situacions de tensió com la que genera la celebració de la cimera a Barcelona. D'aquesta manera, puntualitzen que Europa "no pot posar l'arada davant els bous" en el reconeixement de processos d'autodeterminació, però tampoc no pot permetre que els seus estats atiïn situacions d'opressió nacional sense contrarestar-les amb mecanismes democràtics.

Finalment, han animat tothom a assistir a la concentració que tindrà lloc aquest dijous a Barcelona, a les 9 h, a les columnes de Puig i Cadafalch, al peu de Montjuïc. A Mallorca està prevista una concentració aquest dimecres, a les 20 h, a la plaça de Cort.

stats