Costes
Política 02/11/2022

El Govern torna a anunciar que tindran les competències de costes abans d'acabar l'any

Asseguren que el document de transferència "està pràcticament tancat"

1 min
Imatge d'arxiu d'una platja menorquina.

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha tornat a anunciar que l'Arxipèlag tindrà les competències de costes aquest 2022 i asseguren que el traspàs serà efectiu abans d'acabar l'any. En aquest sentit, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha explicat durant el ple del Parlament que "el document està pràcticament tancat".

D'aquesta manera, des de l'Executiu expliquen que el calendari establert amb el govern espanyol pel traspàs de les competències de costes "es manté segons allò previst i acordat". El passat 27 de setembre, la presidenta del Govern illenc, Francina Armengol, ja va anunciar que la transferència de Costes a les Balears es duria a terme abans que acabàs l'any "sense problemes".

A més, no és només una promesa de la presidenta balear, sinó que el passat mes de maig la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, l'encarregada de formalitzar les transferències a les comunitats, ja va prometre que es transferirien aquestes competències a l'Executiu illenc. En aquell cas, però, es va assegurar que la transferència es duria a terme durant el segon trimestre de l'any, però finalment haurà de ser al tercer trimestre.

Aquest dijous, Garrido ha refermat la promesa d'Armengol com a resposta a la pregunta del diputat del Partit Popular, Juan Manuel Lafuente.

stats