Judicialització
Política08/02/2022

El Govern rebaixa la polèmica per l'anul·lació dels decrets: "Estaven emparats per la legalitat"

La consellera de Presidència, Mercedes Garrido, demana al PP si faria "el mateix discurs amb Feijoó"

Miquel Crespí

PalmaEl Tribunal Suprem en una sentència del passat 26 de gener va anul·lar quatre decrets que va aprovar el Govern en què es limitaven certs drets fonamentals per fer front a la pandèmia emparant-se en l'estat d'alarma vigent a tot l'Estat. "No entra a avaluar el que denunciava el particular sobre la limitació de drets fonamentals", ha aclarit la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, qui ha afegit que s'anul·len perquè una sentència del Tribunal Constitucional dictà que les atribucions de competències dels presidents autonòmics "no es podien haver fet".

"En el seu moment estaven dins la legalitat", ha destacat en la resposta a la pregunta formulada aquest dimarts al Parlament pel diputat del PP, Juan Manuel Lafuente. A més, Garrido ha confirmat que el Govern tornarà els doblers de les multes del segon estat d'alarma.

Cargando
No hay anuncios

Lafuente ha reclamat la necessitat de la llei de pandèmies, però Garrido ha negat que hagués solucionat el problema, ja que obligaria a passar pel Tribunal Superior de Justícia de Balears, que "és el que vam fer". "Li farà aquest discurs a Feijoó, que va aplicar totes les restriccions de l'estat d'alarma?", ha acabat demanant la consellera al diputat popular.

Armengol acusa Vox de "demagògia"

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha recriminat la "demagògia" de VOX, després que el portaveu, Jorge Campos, argumentàs que "vostès i Sánchez han arruïnat la vida de molta gent", i que "les seves normes il·legals no van servir per contenir el virus". En aquest sentit, la líder de l'Executiu balear ha reclamat que Vox "demani disculpes", després que l'acusació contra la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, pel tancament dels estudiants arran del brot de coronavirus a l'estiu passat, acabàs arxivada, un fet a partir del qual el partit de Campos va acusar el Govern de "segrestar menors".