Política 30/09/2020

El Govern finança 62 projectes contra les violències masclistes amb fons estatals

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha comparegut davant la Cambra Alta per detallar les iniciatives de l'Executiu

Ara Balears
2 min
La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, durant la seva compareixença davant del Senat

PalmaLa consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha comparegut aquest dimecres davant el Senat per exposar les mesures del Govern en el marc del Pacte d'Estat contra la violència de gènere i les polítiques de prevenció, sensibilització i lluita contra la violència masclista que es duen a terme a les Balears, segons ha informat el Govern. Costa ha indicat que el Govern ha finançat 62 projectes contra les violències masclistes amb fons estatals, i ha destacat especialment la iniciativa SOIB Dona, que garanteix un any de feina a les dones víctimes.

"He tingut l'oportunitat d'explicar les polítiques d'igualtat que el Govern i l'IB-Dona duen a terme, les quals giren al voltant de tres eixos: la prevenció, la intervenció integral amb les dones víctimes i la restitució del projecte de vida d'aquestes dones", ha dit la consellera després de la seva compareixença.

Pel que fa a la prevenció, Costa ha destacat el projecte de coeducació i les accions adreçades als joves. En l'apartat dedicat a la intervenció i abordatge contra les violències masclistes, la consellera ha subratllat la tasca del servei 24 hores d'atenció i acompanyament i ha fet un repàs a les taules de coordinació local en diferents ajuntaments de les Balears.

Quant a la restitució i la reparació de les víctimes, la consellera ha detallat que el projecte SOIB Dona ja ha tingut 367 beneficiàries. La nova convocatòria té un pressupost de dos milions d'euros (1,35 milions de fons estatals) i ajudarà aproximadament 100 dones a garantir la seva independència econòmica.

Costa també ha informat el Senat sobre com ha afectat l'estat d'alarma les víctimes de violència masclista i els seus fills i sobre les actuacions de l'IB-Dona per intensificar el servei d'atenció 24 hores, com la creació d'una línia de WhatsApp per facilitar la comunicació amb les dones confinades. Durant l'estat d'alarma, el servei 24 hores va atendre una mitjana de 12 telefonades al dia i va fer 98 seguiments i 47 acompanyaments presencials. A més, Costa ha recordat que el Govern va ordenar la suspensió de l'activitat als prostíbuls de les Illes i que durant l'estat d'alarma 548 prostitutes varen rebre ajuda a través de diverses entitats.

stats