Política 11/02/2021

El Govern invertirà 1,2 milions d'euros en habitatge públic al Migjorn

Hi construiran nou pisos i seran els primers que s'hi edifiquen

Iván Martín
1 min
Els consellers Cristina Gómez, Marc Pons i la batlessa Antònia Camps a l'acte de presentació.

MaóEl Govern balear invertirà 1,2 milions d'euros en la construcció de nou habitatges de protecció oficial al municipi del Migjorn. És la primera vegada que l'executiu autonòmic aposta per una actuació d'aquestes característiques en el poble del centre de l'illa. A l'acte de presentació d'aquest dijous hi han assistit la batlessa, Antònia Camps; la consellera insular d'Habitatge, Cristina Gómez, i el conseller d'Habitatge del Govern balear, Marc Pons.

Precisament, Pons ha emfatitzat el compromís de la institució envers la construcció d'habitatge públic, supeditada a la prèvia cessió d'una superfície apta: "Construïm habitatge públic en aquell sòl que se'ns cedeixi, amb l'objectiu d'augmentar l'actual parc públic d'habitatge".

El terreny cedit per l'Ajuntament del Migjorn té 800 metres quadrats i l'Ibavi disposa del projecte bàsic i en aquests moments s'està tramitant la llicència d'obra, amb la intenció de començar les feines de construcció a la tardor i finalitzar-les a principi de l'any 2023. Dels nou habitatges, sis són de dos dormitoris i tres d'un. Segons el Govern, la promoció d'habitatges serà sostenible i necessitarà molt poc consum d'energia elèctrica. A la coberta s'instal·laran 30 plaques fotovoltaiques.

stats