Parlament
Política 14/02/2023

El Govern ataca el president del Consell d'Eivissa per la seva imputació: "De nou és el PP de sempre"

Negueruela i Garrido posen Vicent Marí en el punt de mira en la sessió de control per les acusacions de prevaricació, coacció i tràfic d'influències

2 min
El conseller de Turisme, Iago Negueruela

PalmaEl Govern ha passat a l'atac contra el PP per la imputació del president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, pel cas 'La vida islados'. En la sessió de control d'aquest dimarts, el conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, i la titular de Presidència i Igualtat, Mercedes Garrido, han utilitzat dues preguntes del principal partit de l'oposició per retreure les acusacions per prevaricació, coacció i tràfic d'influències, i amb la interventora de la institució que s'ha personat com a acusació particular.

"Que el càrrec més alt que té el PP balear estigui acusat de prevaricació i tràfic d'influències desprestigia la nostra democràcia, tenim les ombres del PP de sempre", ha afirmat Negueruela en la seva rèplica a la diputada popular Salomé Cabrera. La portaveu adjunta del PP, Núria Riera, en la seva pregunta sobre l'eliminació del delicte de sedició, ha apuntat que els efectes de la reforma preocupen els ciutadans de les Balears, una declaració que Garrido ha utilitzat per replicar: "Als ciutadans de les Illes els preocupa que el president d'Eivissa estigui acusat per presumpte delicte de prevaricació".

La imputació de Marí a tres mesos de les eleccions insulars, on les enquestes vaticinen una majoria del PP, és un fet que els socialistes han aprofitat per desgastar el president de la institució. Marí ha reiterat que "vol explicar-ho tot al més ràpid possible" per aclarir els fets, però la seva advocada va demanar l'ajornament de la citació a declarar per al mes de juny, just després dels comicis, tot i que finalment es farà el mes que ve.

El cas 'La vida islados' va estavellar després d'una denúncia del PSOE per presumptes irregularitats en l'adjudicació d'un vídeo de promoció turística, en plena pandèmia, per la via d'urgència, sense concurs públic, a la productora Fuera de Escena Ibiza S.L. La mateixa interventora va emetre una nota d'objecció al pagament d'una factura de 164.000 euros a l'empresa adjudicatària, i davant aquesta contrarietat i l'actitud de Marí el va acusar de coaccions i mobbing per canviar de parer.

stats