Parlament
Política05/10/2022

El Govern gastarà més que mai el 2023: Armengol anuncia un sostre de despesa de 5.947,5 millions

En aquesta xifra s'inclouen el factor d'insularitat del REB i fons europeus

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet un nou anunci en el Debat de Política General aquest dimecres i ha apuntat la xifra del sostre de despesa no financera –una altra cosa és el pagament del deute als bancs– per al pressupost del 2023: 5.947,5 milions d'euros, una quantitat que farà que el Govern gasti més que mai que pròxim exercici pressupostari. Aquest límit és un 15% superior al d'enguany, amb 770,9 milions més. Segons ha informat l'Executiu, el Consell de Govern aprovarà properament el sostre de despesa, i aquesta és la primera passa per tramitar els pressupostos de l'any que ve.

Com a raons de l'augment, cal tenir en compte que el sostre de despesa del 2023 inclou el factor d'insularitat del REB –segons l'acord amb l'Estat, 110 milions d'euros– i recursos dels fons europeus Next Generation. Aquests doblers es destinaran a les polítiques i els serveis públics essencials.

Cargando
No hay anuncios

"El pressupost creix per fer possible el finançament de les necessitats de les persones gràcies a la feina que s'ha fet durant l'estiu. No pensam en les eleccions, pensam en la gent", ha dit Armengol durant la seva intervenció.