Política 28/06/2018

El Govern finançarà habitatge social amb la recaptació de l'impost turístic

S'obre la convocatòria per presentar projectes, que disposa d'un total de 58 milions d'euros

Carles Tudurí
1 min
L'albufera des Grau, una de les zones naturals que ha rebut l'impuls de l'ecotaxa

PalmaEl Govern ha obert la porta que els ajuntaments puguin presentar projectes de creació d'habitatge social, que es finançaran amb la recaptació de l'impost turístic. En cap cas es preveu la construcció de noves edificacions, sinó que les propostes s'han de limitar a la compra i la rehabilitació d'edificis i construccions ja existents.

Ho ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme del Govern, Bel Busquets, després del ple de la comissió d'impuls al turisme sostenible, que ha fixat en 110 milions d'euros la disponibilitat de pressupost per als projectes que s'executaran amb fons de l'ecotaxa. El termini de presentació de propostes és el 10 d'agost i a l'octubre es donaran a conèixer els projectes aprovats.

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha assenyalat que, d'aquesta quantitat, 52 milions ja estan compromesos per a projectes plurianuals ja aprovats, mentre que per a les noves propostes queda una partida de prop de 58 milions. Ha recordat que aquesta és la tercera convocatòria de projectes d'ençà que es va aprovar l'impost turístic, que ja ha generat prop de 200 milions d'euros.

La distribució d'aquests recursos ve determinada per les línies prioritàries marcades en el pla anual de la comissió, com, per exemple, l'adquisició o rehabilitació d'espais emblemàtics o les activitats destinades a diversificar l'economia de les Balears. A la convocatòria del 2017 es varen aprovar 66 projectes amb una despesa total de 49 milions d'euros.

Amb la nova línia prioritària introduïda enguany s'espera contribuir a la millora del problema de la manca d'habitatge. En aquests projectes també es valorarà la introducció d'elements d'eficiència energètica en les construccions o rehabilitacions que es proposin.

stats