Política 21/12/2018

Els hotelers critiquen el PP i Podem per haver retallat el pressupost de Turisme

Els empresaris també mostren la seva sorpresa per les declaracions de Mateu Isern contra la prohibició del lloguer turístic a Palma

Ara Balears
2 min
Bona part de la direcció del PP fent campanya aquest estiu a favor del turisme.

PalmaEl Govern i la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) han criticat aquest dijous el PP i Podem per haver unit els seus vots en el debat de pressupostos del Parlament per aprovar les esmenes que retallen 2,7 milions d'euros el finançament de l'Agència d'Estratègia Turística (AETIB), segons publica l'agència Efe.

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha titllat d'"irresponsables" el PP i Podem i ha afirmat que aquesta és "una pèssima notícia en un any en què el sector turístic ja percep suficients amenaces".

"Constitueix un fet gravíssim que dos dels partits amb representació parlamentària posin en perill d'una manera absolutament insensata la presència de les Illes a les principals fires turístiques, la generació i la promoció dels productes turístics, la comunicació i la resta d'accions promocionals", ha indicat la patronal en un comunicat.

En la mateixa nota, també ha expressat la seva sorpresa "majúscula" davant les manifestacions del candidat del PP a la batlia de Palma, Mateu Isern, en contra de la prohibició del lloguer turístic d'habitatges a la ciutat.

Reacció del Govern

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que els populars han estat irresponsables donant suport a una esmena que suposa restar tres milions d'euros a la partida de l'AETIB. "El PP ha demostrat que tot allò de la campanya de 'We love tourism' és només un eslògan", ha afirmat. Quant a la postura de Podem, ha apuntat que el partit morat sempre ha tingut aquest plantejament, que ella no comparteix: "discrepam absolutament, ha presentat aquesta esmena i el més lògic era que el PP no votàs a favor, tal com s'havia compromès".

Així mateix, ha destacat que els tres milions eren "per a la diversificació del producte i per llocs de treball de personal públic de la pròpia AETIB i d'un plantejament d'un turisme de qualitat i de diversificació". "Des del govern intentarem resoldre aquest desastre", ha assegurat.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets, ha considerat també al seu compte de Twitter "una greu irresponsabilitat" l'actuació de Podem i del PP, que per voler perjudicar el Govern minven les condicions dels treballadors públics i privats.

Busquets ha destacat que Podem incompleix el seu pacte amb els partits de l'Executiu balear, el PSIB i MÉS, i que "posa en risc la primera indústria del país". Dels populars ha criticat que "han perdut el centre" i han posat en perill "desenes de llocs de treball directes de Turisme i centenars del sector".

"Han votat eliminar partides per millorar la connectivitat de les Illes, per continuar en el camí iniciat de la desestacionalització, la millora de la qualitat de les empreses i la difusió de l'impost del turisme sostenible", ha assenyalat la vicepresidenta.

stats