Política 20/12/2018

El PP i Podem fan pinça per rebaixar 2,7 milions el pressupost de Turisme

Busquets ha assegurat que les esmenes aprovades posen en perill desenes de llocs de feina i dificulten les tasques de la seva conselleria

Carles Tudurí
2 min
Bels Busquets ha acusat el PP d'estar a l'extrem de l'arc parlamentari.

PalmaLa consellera de Turisme del Govern, Bel Busquets, s'ha mostrat aquest dijous indignada per l'acord entre el PP i Podem per aprovar tres esmenes que han reduït els pressupostos de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears prop de 2,7 milions d'euros, que es destinaran finalment a mesures en favor del lloguer social, competència de la Conselleria de Territori. Podem, segons Laura Camargo, ha aprofitat un error del PP, per fer aquest important canvi en els pressupostos de la conselleria.

"El PP haurà de tornar a fer la pancarta i en lloc d'"I Love Tourism" haurà de posar-hi "I Hate Tourism", amb la pinça que ha fet amb Podem", ha explicat Busquets.

Segons la consellera, aquest canvi "és una terrible irresponsabilitat" que col·loca el PP "a l'extrem de l'arc parlamentari". Sobre Podem ha dit que ha incomplert el pacte que dona suport al Govern, ja que ha insistit a aprovar unes esmenes que no estaven acordades. La portaveu del PP, Marga Prohens, ha contestat a la consellera a les xarxes socials, destacant que "responsabilitzar a l’oposició del teu pressupost és un mal acudit".

Aquesta rebaixa de 2,7 milions d'euros, segons Busquets, afectarà desenes de llocs de feina a l'AETIB i dificultarà tasques imprescindibles, "ja que la manca de pressupost impossibilitarà "accions de millora de la connectivitat i la presència de les Illes a les tres fires més importants del mercat". També es ressentiran les accions de desestacionalització, l'acreditació de la qualitat de les empreses turístiques, la difusió de l'Impost del Turisme Sostenible i la continuïtat de la campanya 'Better in Winter'.

La Conselleria ha recordat que durant la tramitació del pressupost ja acceptà nou esmenes del Partit Popular que afectaven partides per valor d'1,4 milions d'euros, com les de millora de la web, la creació d'un pla de comunicació i el foment de les proves esportives.

El socialista Andreu Alcover ha posat en dubte que aquesta esmena s'aprovàs gràcies a una errada del Partit Popular.

stats