Turisme
Política30/03/2023

El govern espanyol anuncia una freqüència més els dies festius a l'OSP Madrid-Menorca

Raquel Sánchez assegura que el descompte de resident "no està en dubte"

Iván Martín

MAÓSorpresa davant la visita de la ministra de Transport del govern espanyol, Raquel Sánchez, que aprofitarà la jornada d'aquest dijous a Menorca per col·locar la primera pedra en una promoció d'habitatge públic en el municipi del Castell i assistir a un acte del PSOE Menorca.

L'arribada de Sánchez, anunciada anit, ha consistit en una trobada a la seu del Consell de Menorca amb la presidenta d'aquesta institució, Susana Mora, i la presidenta del Govern balear, Francina Armengol. A la roda de premsa s'ha escenificat el desconeixement de la mesura quan davant la pregunta d'una periodista no s'ha sabut respondre amb contundència en què consistia l'augment de freqüències anunciat anteriorment a l'OSP Madrid-Menorca. Moments d'incertesa i d'intervencions d'altres membres de la comitiva per intentar evitar el desastre total de la titular del ministeri socialista.

Cargando
No hay anuncios

El viatge de Raquel Sánchez es recordarà per aquesta escena i per l'anunci, ja intuït des de fa dies, de les modificacions a la pròxima licitació del contracte de l'OSP, que tornarà a activar-se al novembre. La dada més significativa és que les freqüències augmentaran de dues a tres, però només en dates concretes: els festius. Així, els menorquins gaudiran d'una millora del servei per Setmana Santa, Sant Antoni, Nadal i el pont de la Constitució. D'altra banda, els seients, lògicament, també s'incrementaran, de 74.000 a 79.000. De tota manera, Sánchez ha remarcat altres avenços: "Es garanteix el servei d'acompanyament de menors a petició del Govern, fet que ens permetrà estudiar-ne la inclusió en els vols entre illes".

La ministra ha continuat el seu discurs assegurant que el descompte del 75% de resident "no està en dubte i es mantindrà", i finalment ha fet referència a la prova pilot en els vols entre Barcelona i Menorca: "Estam treballant amb les diferents conselleries implicades i mantenint reunions amb companyies aèries, ens agradaria aprovar-ho aquest estiu perquè cal donar una resposta a la pujada de les tarifes".