Règim Especial
Política 06/03/2024

El Govern confia que les empreses illenques puguin aplicar les mesures fiscals del REB a l'estiu

La Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació aborda l'esborrany del reglament amb tècnics, patronals i agents econòmics

ARA Balears
2 min
Una oficina. / ARA BALEARS

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, confia que les empreses de les Balears puguin aplicar "amb total garantia" les mesures fiscals del Règim Especial de les Balears (REB) a l'estiu, segons ha informat Europa Press. Així ho ha manifestat Costa en el marc d'una jornada amb tècnics de la Conselleria, patronals i agents econòmics per exposar l'esborrany del reglament fiscal del REB, que ja ha publicat el Ministeri d'Hisenda. El conseller ha recordat que l'esborrany ha incorporat el gruix de les aportacions de la Comunitat Autònoma i, encara que està en fase d'al·legacions i pot haver-hi algun canvi, "el nucli dur del text ja està consensuat".

D'aquesta manera, Costa ha indicat que les mesures suposaran rebaixes d'impostos per a les empreses de les Illes. "És el que cercàvem en tot moment", ha dit. El reglament del règim fiscal desenvolupa quins són els subjectes i negocis que es poden beneficiar de les bonificacions, i com s'ha d'invertir el benefici de les mesures fiscals, així com els requisits que s'han de complir i els casos especials. El conseller ha valorat positivament que molts requisits del reglament van vinculats a normativa autonòmica i no estatal, com és el cas de la definició de l'activitat turística i altres conceptes. Això donarà "més flexibilitat", segons ha apuntat. "L'objectiu clar era donar seguretat" a les empreses i els professionals tributaris, "perquè sàpiguen amb total certesa" els casos en què es pot aplicar el reglament, ha afegit Costa.

Mitjançant el règim fiscal, "s'aconseguirà reduir els efectes negatius de la insularitat a les empreses balears i augmentar-ne la competitivitat enfront de les peninsulars", ha assenyalat el Govern en un comunicat de premsa, on també es destaca que l'aprovació definitiva del reglament es farà el juliol, "abans que s'hagi de presentar el gruix de les declaracions de l'impost sobre societats". L'Executiu espera que l'aplicació del règim fiscal tingui un impacte de centenars de milions d'euros.

stats