Política 10/10/2022

El Govern destinarà 15 milions d'euros a subvencionar la instal·lació de llits elevables als hotels

Negueruela ha declarat que algunes empreses ja estan començant processos de compra, encara que les més petites esperaran el finançament

ARA Balears
1 min
El portaveu del Govern i conseller de Turisme, Iago Negueruela

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat autoritzar la disposició de la despesa, per un valor de 15 milions d'euros, per a la instal·lació de llits elevables mecànicament als establiments turístics, en el marc del que dicta la Llei de turisme. A la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern, el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha explicat que pròximament es donaran els detalls de la convocatòria a les associacions d'hotelers.

Negueruela ha assenyalat que hi ha hagut "moltes peticions" per part dels empresaris, que, un cop finalitzi la temporada, iniciaran les substitucions. El portaveu ha declarat que algunes empreses ja estan començant processos de compra, encara que les empreses més petites esperaran el finançament.

Les subvencions per a la compra de mecanismes d'elevació de llits procedeixen íntegrament dels fons europeus. Així, els establiments d'allotjament que voluntàriament hagin obtingut una classificació d'estrelles i que han de fer almenys una neteja diària de l'habitació, tenen l'obligació que la totalitat dels llits de l'establiment, excepte els supletoris, siguin elevables mecànicament o elèctricament.

Projectes estratègics

D'altra banda, el Consell de Govern ha aprovat la declaració de 12 nous projectes estratègics, amb una inversió superior als 300 milions dʻeuros, que se sumen als 58 declarats fins ara, dins del marc del Pla Estratègic Autonòmic. Entre les propostes destaquen un projecte d'impuls a la transició energètica per valor de 164 milions, un dedicat a l'autoconsum amb 92 milions, i el mateix per a la instal·lació de llits elevables.

stats