Política 20/03/2023

El Govern destinarà 1,75 milions d'euros a fer patrocinis turístics en temporada baixa

Negueruela nega que hi hagi polèmica dins el Pacte per aquesta partida en comparació a la crisi viscuda en el Consell de Mallorca: "No és el mateix que altres experiments"

1 min
Mallorca Live Festival

PalmaEl Govern, a través de l'Agència d'Estratègia Turística (AETIB), destinarà 1,75 milions d'euros a fer patrocinis turístics en distints esdeveniments al llarg de l'any que tinguin una gran repercussió mediàtica. Els patrocinis, segons el conseller de Turisme, Iago Negueruela, no es faran en els mesos d'estiu per assolir una desestacionalització.

Negueruela ha matisat que no es tracta de promoció turística sinó de patrocinis, i ha negat que hi hagi diferències entre els partits del Pacte sobre aquesta partida, ja que els pressupostos de l'AETIB "estan pactats". "No hi ha cap dubte al respecte, són les quantitats que s'han mantingut al llarg dels anys", ha expressat. "Hi ha un total consens", ha sentenciat.

Així, el conseller ha allunyat la possibilitat que pugui haver-hi una crisi de govern com la que va succeir en el Consell de Mallorca pel patrocini turístic al Reial Mallorca, amb la ruptura del Pacte com un dels escenaris que es van posar damunt la taula per part de MÉS per Mallorca. "El patrocini de l'AETIB no és el mateix que altres experiments", ha destacat.

Aquests patrocinis no tenen a veure amb esdeveniments com el concert de Los 40 Principales, que es va celebrar el novembre de 2021 amb fons provinents de l'ecotaxa. "Va ser una actuació concreta en un marc on el patrocini tenia un pressupost major a causa de la sortida de la situació del coronavirus", ha assenyalat el conseller. Així, es posarà el focus en altres esdeveniments com tornejos de tennis, de golf, curses de ciclistes o el festival de música Mallorca Live Festival.

stats