Política 05/07/2023

L'esquerra donarà suport al govern del PP de Cort per desbloquejar l'Ajuntament

D'aquesta manera, l'equip de Jaime Martínez no haurà de menester el suport de Vox per tirar endavant les seves propostes

2 min
Cort convoca un ple extraordinari i d'urgència per divendres, on tractaran les qüestions organitzatives i les juntes de les empreses municipals.

PalmaL'Ajuntament de Palma es comença a desbloquejar. Segons ha anunciat la portaveu municipal, Belén Soto, l'equip de govern de Cort ha arribat a un acord amb els partits de l'oposició per poder convocar un ple extraordinari i d'urgència aquest divendres, on es tractaran conjuntament les qüestions que no van quedar resoltes en els plens convocats la setmana passada. Encara que Soto no ha revelat quins grups donaran suport a les propostes del Partit Popular, l'ARA Balears ha pogut saber que seran els partits de l'esquerra els que ja s'han compromès a un vot a favor o abstenció, segons els punts de l'ordre del dia.

D'aquesta manera, el PP no haurà de menester el suport de Vox per tirar endavant les seves propostes. Concretament, el bloc de l'esquerra –MÉS, PSOE i Unides Podem– donarà suport a l'estructura organitzativa (incloses comissions, juntes de districte i retribucions), però s'abstindrà en les votacions de les juntes generals de les empreses municipals (l'EMT, la SMAP, l'EFM i Emaya). En aquest punt, consideren que la representació dels membres del govern ha de ser proporcional a la del ple i que això no es compleix.

Tot i això, l'abstenció de l'esquerra serà suficient perquè el PP no hagi d'acceptar el que demanava Vox a canvi del seu suport en aquest cas, que era poder tenir dos vocals a cada consell d'administració a les empreses municipals. De fet, fonts properes al partit d'extrema dreta han reconegut que no han quedat contents amb el resultat d'aquestes negociacions. Per això, ja han convocat una roda de premsa per a demà dijous a les 10 h en què explicaran la seva posició al respecte.

Desbloqueig

Per la seva banda, la portaveu del govern municipal, Belén Soto, –preguntada per aquests acords– s'ha limitat a contestar que "s'ha parlat amb tots els partits, i fruit d'aquestes converses podem fer el ple d'urgència". Així, Soto ha informat que divendres mateix votaran el que la setmana passada havien convocat per a dos plens en dies diferents, sense detallar quins vots tindran a favor, perquè no pot "avançar res del que passarà divendres".

Cal recordar que mentre que el ple de dimecres –d'organització municipal– va acabar amb les qüestions més importants rebutjades, el de dijous –de juntes generals de les empreses municipals– es va haver de suspendre arran el "resultat infructuós de la sessió extraordinària del ple" del dia anterior, tal com va informar el batle en un comunicat per a la resta de partits.

stats