Societat 03/07/2023

El PP negocia amb l'esquerra per desencallar Cort

L'equip de Jaime Martínez ja ha enviat les seves propostes organitzatives a MÉS, però no s'ha tornat a reunir amb Vox des de divendres passat

2 min
Jaime Martínez al despatx de la batlia de Cort. im

PalmaEl Partit Popular ha fet les primeres passes per reactivar l'Ajuntament de Palma aquest dilluns, després que l'activitat municipal quedàs encallada en el ple de dimecres passat, en què els partits de l'oposició van votar en contra de les propostes organitzatives de l'equip de Jaime Martínez. Ara com ara, els partits de l'esquerra PSOE i MÉS ja han iniciat negociacions amb els populars, a diferència de Vox, que es va reunir per darrera vegada amb Martínez divendres passat sense arribar a cap acord. Mentrestant, fonts internes del PP asseguren que no hi ha cap novetat al respecte i que n'informaran oficialment quan les negociacions donin fruits.

No obstant això, fonts de MÉS expliquen que els seus regidors van mantenir una reunió amb el batle, Jaime Martínez, i el primer tinent de batle, Javier Bonet, per conèixer les seves propostes dijous passat, però sense detalls. Finalment, aquest migdia l'equip de Martínez ha contactat amb els sobiranistes per fer-los arribar propostes més concretes sobre les qüestions que van quedar pendents la setmana passada.

Els assumptes que ara com ara intenten tancar són els relacionats amb les dedicacions dels regidors de l'oposició i la distribució dels seus despatxos. Cal recordar que un dels punts que no van tirar endavant en el ple de dimecres va ser el de les dedicacions, perquè només incloïen les dels membres de l'equip de govern i no els de l'oposició.

A banda d'això, també intenten tancar la composició dels consells d'administració de les empreses municipals, fet que també va quedar pendent la setmana passada perquè el ple extraordinari en què s'havia de decidir –programat per a dijous passat– també es va haver de suspendre. En aquest sentit, l'oposició reclama una representació dels grups municipals proporcional a la que tenen en el ple de l'Ajuntament, la qual cosa no es complia a la proposta inicial del PP. Així mateix, fonts del PSOE asseguren que els seus regidors confirmen que hi ha hagut contactes i que han rebut les propostes del PP, però que no s'han concretat en cap acord encara.

Les negociacions amb Vox, en punt mort

La situació en el cas de Vox és diferent. Fonts del partit d'extrema dreta apunten que la darrera reunió que van mantenir amb l'equip de govern va ser divendres, en què van participar Jaime Martínez, Javier Bonet i els regidors de Vox Fulgencio Coll i Sandra Barceló, sense èxit. Durant aquest dilluns, doncs, no han tornat a fer cap reunió ni cap trobada, de manera que les negociacions es troben en punt mort. En el cas de Vox, les reclamacions se centraven a obtenir un major pes en les quatre empreses municipals –l'EMT, la SMAP, l'EFM i Emaya–, concretament dos vocals del seu partit a cada una.

Sigui com sigui, la previsió és que el primer ple ordinari d'aquesta legislatura es convoqui el darrer dijous d'aquest mes, és a dir, dia 27 de juliol. Abans d'això, s'hauria de repetir el ple extraordinari d'organització, per aprovar la nova organització del consistori quant a comissions del ple i les juntes de districte. Després d'això, també s'haurien de tornar a convocar les juntes generals de les empreses municipals per escollir-ne la composició.

stats