Política 18/10/2019

El Govern destina 136.500 euros per contractar treballadors afectats per Thomas Cook

Si les condicions econòmiques ho permeten, es podran ampliar

K. O.
1 min
Oficines de Thomas Cook a Palma

PalmaEl Govern ha convocat una línia d'ajudes valorades en 136.500 euros per incentivar la contractació indefinida de treballadors afectats per acomiadaments col·lectius després de la fallida de Thomas Cook. Les empreses interessades tenen sis mesos, fins a mitjan abril, per demanar aquestes ajudes. Si les condicions econòmiques ho permeten, es podran ampliar, segons ha explicat la consellera de Presidència Cultura i Igualtat, Pilar Costa, després del Consell de Govern.

Si una empresa contracta un treballador que està sense feina per la fallida del turoperador, la subscripció de cada contracte indefinit o fix discontinu serà objecte d'un incentiu base de 4.500 euros. L'incentiu es podrà incrementar si es donen altres circumstàncies: si la persona contractada és una dona, s'hi sumen 500 euros; si té entre 45 i 55 anys, s'hi sumen 1.000 euros, i si té més de 55 anys, 1.500.

El Govern considera "prioritari" i "urgent" establir aquesta partida per minvar els impactes derivats de la fallida de Thomas Cook i facilitar que els treballadors afectats puguin trobar feina. El termini per presentar les sol·licituds de les ajudes és de sis mesos a partir d'aquest diumenge.

stats