Política 22/10/2018

El GOB lamenta que Alaior no faciliti la documentació del projecte de Melià a Son Bou

El responsable de l'Ordenació del Territori del GOB, Miquel Camps, ha insistit que el projecte de Melià presenta "deficiències", tot i que no les ha fetes públiques

Iván Martín
2 min
La polèmica al voltant del projecte de modernització dels hotels de Melià a Son Bou continua i el GOB confia en reduir l'impacte paisatgístic.

MaóEl projecte de modernització dels hotels que té la companyia Melià Hotels International a la urbanització de Son Bou, a Alaior, continuen oferint nous capítols que se sumen a un desenllaç incert. Els nous documents que s'han trobat, i que inicialment no figuraven a l'expedient, són el focus de la denúncia del GOB Menorca. L'entitat ecologista ha denunciat que l'Ajuntament d'Alaior encara no ha contestat la sol·licitud que ha presentat per revisar els papers. El responsable de l'Ordenació del Territori del GOB, Miquel Camps, ha insistit que el projecte de Melià presenta "deficiències", tot i que no les ha fetes públiques perquè, segons Camps, "seran plantejades oportunament a cada estament públic competent".

D'altra banda, l'entitat ecologista ha recordat que en la recerca de documentació sobre l'expedient antic es va trobar informació que deixava "dubtes" sobre la tramitació burocràtica seguida. Per a Miquel Camps, l'aparició d'aquests nous documents és una "ocasió" per rebaixar l'impacte de la construcció i exigeix una "revisió completa". A més, el GOB no entén com l'arquitecte que va fer l'informe municipal, i que també era l'apoderat de la propietat dels terrenys, va defensar al seu informe que l'obra no representava un elevat impacte paisatgístic per a l'entorn. Una circumstància que "sorprèn", a causa del doble interès que podria tenir l'arquitecte.

El GOB també recorda que la llicència atorgada no va complir amb els paràmetres urbanístics que el mateix text establia. Una premissa que fou corroborada fa uns mesos per l'Ajuntament d'Alaior mitjançant uns informes tècnics, jurídics i dictàmens externs que varen certificar que els hotels no eren legals. Posteriorment, segons el GOB, es va trobar una nova llicència, que no figurava a l'expedient del cas, i que donaria cobertura legal als hotels. Finalment, els ecologistes han qualificat de "poc creïble" i vaticinen que en el cas d'obtenir la llicència "no eliminaran res que no hagi previst el projecte autoritzat". Melià es va comprometre a reduir l'altura dels hotels, sempre que s'autoritzàs a la companyia reubicar les habitacions perdudes en solars adjacents.

stats