Eleccions
Política 10/10/2022

Gloria Santiago es presentarà per encapçalar la llista de Podem al Parlament per Eivissa

La formació morada ha iniciat aquest dilluns el seu procés de primàries que finalitzarà el pròxim 4 de novembre

2 min
Gloria Santiago al Parlament de les Illes.

PalmaL'actual vicepresidenta de la Cambra, Gloria Santiago, ha anunciat aquest dilluns que es presentarà a les primàries de Podem per encapçalar la llista d'Eivissa de la formació al Parlament. Cal recordar que la coordinadora autonòmica de Podem, Antònia Jover, ja va afirmar que ella seria la candidata a presidir el Govern, després que Juan Pedro Yllanes anunciàs que després d'aquesta legislatura deixarà la política.

"Ho faig –presentar-se a les primàries– perquè tenc molt clar quin model d'illa pot oferir un futur pròsper a les amples majories", ha destacat Santiago en una piulada a Twitter. La diputada de la formació morada ha posat en relleu la problemàtica de l'habitatge i la massificació turística a Eivissa, sobretot al llarg dels mesos d'estiu. "S'ha de doblar la taxa turística i limitar encara més les places disponibles", ha assenyalat. A més, la vicepresidenta del Parlament sumarà a la seva llista el regidor de Sant Antoni de Portmany, Fernando Gómez, previsiblement com a número dos.

Després de conèixer-se la candidatura de Santiago, queden poques incògnites per resoldre's al voltant de Podem. La principal és la llista que conformarà el partit per al Congrés dels Diputats, encara que tot apunta que Pedro Sánchez esgotarà la legislatura i els comicis no serien fins a finals del 2023 o principis del 2024. De moment, les dues diputades illenques de Podem, Antònia Jover i Lucía Muñoz, es presentaran a les primàries per presidir el Govern i ser batlessa de Palma, respectivament.

La formació morada ha començat aquest dilluns el seu procés de primàries, que s'estendrà fins al pròxim 4 de novembre. Segons ha explicat el partit, volen confeccionar les llistes electorals de les eleccions municipals, insulars i autonòmiques, amb l'objectiu de "reeditar el govern progressista a totes les institucions de les Illes".

stats