Institucions
Política 11/07/2023

Galmés presenta el seu equip: "Llevarà restriccions i governarà per a la classe mitjana"

La supressió d'un departament comportarà l'estalvi de mig milió d'euros al Consell de Mallorca

2 min
Els consellers executius del Consell de Mallorca, que aquest dimarts han pres possessió del seu càrrec.

PalmaLlorenç Galmés ha presentat l'equip de consellers executius del Consell de Mallorca, que, segons ha informat, es tracta de "persones provinents del sector públic i privat, que tenen un marcat caire municipalista". L'organigrama del Consell tindrà durant aquest mandat vuit departaments. Això és un departament menys que quan Catalina Cladera presidia la institució insular. "Amb la reducció del nombre de departaments estalviarem mig milió d'euros del pressupost de la institució", ha assegurat el president, després que els vuit consellers jurassin el càrrec.

"Aquest equip de Govern farà possible el canvi a Mallorca, que és la voluntat que manifestaren els mallorquins dia 28 de maig a les urnes. Volem governar per a totes aquelles persones de classe mitjana que cada dia s'aixequen a les 6 h per guanyar-se la vida, per als autònoms i les famílies. Aquelles persones que han patit les restriccions i els impostos dels darrers vuit anys", ha dit Galmés en el seu parlament.

Antònia Roca (PP) assumeix la Vicepresidència primera de Cultura i Patrimoni, mentre que Pedro Bestard (Vox) serà el vicepresident segon de Medi Natural, Medi Rural i Esports.

Nous consellers executius

1.

Antònia Roca (PP)

Vicepresidenta de Cultura i Patrimoni

2.

Pedro Bestard (Vox)

Vicepresident segon de Medi Ambient, Medi Rural i Esports

3.

Fernando Rubio (PP)

Conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures

4.

Antoni Fuster (PP)

Conseller de Presidència

5.

Marcial Rodríguez (PP)

Conseller de Turisme

6.

Maria del Pilar Bonet (PP)

Consellera d'Hisenda i Funció Pública

7.

Guillermo Sánchez (PP)

Conseller de Benestar Social

8.

Pilar Amate (Vox)

Consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

"Més homes que dones"

Qui ja és expresidenta del Consell, la socialista Catalina Cladera, ha manifestat que li sap greu veure que "es tracta d'un equip en què hi ha més dones que homes". A més, Cladera ha assegurat que "les accions de Govern d'aquest Consell suposaran un retrocés en molts d'aspectes, com són les matèries de territori i de turisme". "Hi ha un partit que forma part de l'equip de Govern que ja ha ssegurat que no reclamarà noves competències i que reduirà el finançament de la institució; per tant, això suposa un retrocés molt gros per a la institució".

Jaume Alzamora (MÉS per Mallorca) ha dit que li ha sorprès que "l'equip de govern del Consell no sigui paritari i que hi hagi un 70 per cent d'homes". "Després de la supressió de la Direcció Insular d'Igualtat, aquesta no paritat no ens ha sorprès gaire", ha afegit Alzamora.

"Allò que més ens preocupa és la que la nova consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local sigui una persona sense experiència municipalista. Hem de tenir en compte que la principal funció del Consell és la coordinació dels ajuntaments, per això és important que la persona que estigui al capdavant d'aquest departament conegui aquesta realitat", ha dit Antoni Salas, portaveu d'El Pi.

stats