Política 20/10/2022

Francina Armengol: "La pujada dels salaris ha de ser històrica"

Armengol treballarà per evitar un increment "insostenible" de la població balear

ARA Balears
2 min
Francina Armengol durant la seva intervenció al berenar informatiu d'Europa Press a Madrid

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha reclamat un increment "històric" dels salaris a l'Arxipèlag després d'una recuperació econòmica capdavantera a l'Estat i que ha deixat xifres millors a les registrades abans de l'inici de la pandèmia. Durant el berenar informatiu organitzat per l’agència de notícies Europa Press a Madrid, Armengol ha defensat les millores salarials per als treballadors de les Illes Balears, ha reivindicat el poder del diàleg social per crear escuts socials com el de les Illes i ha reclamat a l’Estat més fons europeus per continuar aprofundint en la millora del model econòmic illenc.

En aquest sentit, Armengol ha explicat que "si la nostra economia s’ha recuperat amb més força que cap altra, si el turisme ha generat uns resultats que els empresaris consideren històrics, la negociació per actualitzar els salaris en els propers mesos ha de preveure pujades igualment històriques". A més, ha reiterat que només d'aquesta manera el món econòmic, empresarial i laboral de l'Arxipèlag permetrà la millora del poder adquisitiu dels treballadors "amb la competitivitat que ens exigirà l’any que ve".

Durant la seva intevenció, la presidenta balear ha destacat les fites aconseguides com a societat després de la pandèmia i en els reptes de futur amb què es troben les Illes Balears. En aquest sentit, ha assegurat que per al seu govern el repte social és "vèncer la desigualtat i fer front a la despoblació". A més, també ha remarcat la importància de frenar el canvi climàtic, protegir el medi ambient i la necessitat econòmica de modernitzar i diversificar l’economia i l’ocupació.

Objectiu: evitar un increment "insostenible" de la població

Armengol ha destacat que un dels objectius pels quals treballaran les institucions és frenar un increment "insostenible" de la població. Aquesta resposta ve després que l'Institut Nacional d'Estadística informàs que està previst que la població illenca sumi 300.000 habitatants els pròxims quatre anys.

La presidenta ha vinculat aquesta pressió humana al creixement turístic i ha insistit en la necessitat de repartir els seus beneficis per "garantir un equilibri entre resident i turisme".

stats