Política 06/06/2015

Felip VI, aclamat en el seu primer Dia de les Forces Armades com a rei

Crits a favor de la Corona i de la unitat d'Espanya durant la desfilada, que ha tingut un cost de 140.000 euros

Agències
2 min
El rei, en el seu primer Dia de les Forces Armades com a monarca / EFE

MadridEls reis Felip VI i Letizia han estat aclamats amb aplaudiments i crits a Madrid en el primer Dia de les Forces Armades que han presidit com a monarques. La celebració, que ha tingut un cost de 140.000 euros, ha consistit fonamentalment en un acte solemne d'homenatge als soldats morts per Espanya i una breu desfilada militar amb una sola exhibició aèria, la de la Patrulla Águila, que ha dibuixat al cel els colors de la bandera espanyola. Centenars de persones amb banderes espanyoles han cridat visques a Espanya i a la Corona, a més de consignes a favor de la unitat d'Espanya com ara "Espanya una i no cinquanta-una".

Vestit amb l'uniforme de gala de capità general de l'Exèrcit de Terra, Felip VI ha passat revista a les tropes, acompanyat de prop per la Reina Letizia, que ha estat xerrant amigablement amb el ministre de Defensa, Pedro Morenés, durant tota la celebració. Després de saludar les autoritats presents, com ara el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa, el president de l'Assemblea de Madrid, José Ignacio Echeverría, i l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, els reis s'han situat en una tarima col·locada a la vorera del Passeig del Prado, davant del Monument als Caiguts per Espanya.

Al ritme de 'La mort no és el final' interpretada per la banda de música de la Guàrdia Reial, Felip VI s'ha acostat al monument per dipositar una corona de llorer als peus del monòlit. Amb el cap d'Estat dret davant de la flama que crema de manera permanent davant el monument, la banda ha tocat els sons del 'Toc d'oració'. L'acte solemne ha acabat amb la salva d'honor i el pas de la Patrulla Águila.

Immediatament després ha començat la breu parada militar. Davant la tarima d'autoritats i al llarg de l'eix Prado-Cibeles han desfilat, per aquest ordre, diverses companyies de la Guàrdia Reial, l'Exèrcit de Terra, l'Armada, l'Exèrcit de l'Aire i de la Guàrdia Civil.

Recepció al palau reial

Després de la desfilada, els Reis han ofert una recepció al Palau Reial de Madrid a uns 250 convidats, entre alts càrrecs del Ministeri de Defensa, representants de la cúpula militar i comissions dels tres exèrcits. Després d'un besamans a la Saleta Gasparini s'ha ofert un vi espanyol als convidats, iniciat amb un brindis que el ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha dedicat "al primer militar" d'Espanya, el rei. Felip VI ha agraït la tasca de les Forces Armades i ha tingut un record pels militars destacats en missions estrangeres.

stats