Política04/01/2019

La Força Jove dona suport a MÉS per Menorca a la seva estrena en l'àmbit polític

La plataforma reivindica la necessitat d’aconseguir per a Menorca millors nivells d’autogovern i finançament

Iván Martín

CiutadellaAquest divendres s’ha presentat al Casino 17 de gener de Ciutadella la Força Jove, una plataforma impulsada per un grup de joves menorquins amb l’objectiu de donar suport a les candidatures de MÉS per Menorca a les pròximes eleccions municipals, insulars i autonòmiques del 26 de maig. Els joves del col·lectiu han començat el discurs reivindicant la necessitat de garantir l’accés de tots els joves als estudis superiors i han destacat que els joves menorquins pateixen un desavantatge comparatiu a l'hora d’accedir a la universitat en comparació amb la resta de joves de l’Estat.

A més, des de la Força Jove s’ha plantejat la necessitat que Menorca sigui una terra d’oportunitats per als joves i es permeti a aquells joves que s’han format fora de l’illa l’opció de poder treballar a Menorca. Per fer-ho possible, han reivindicat que Menorca ha d’emprendre un procés de diversificació econòmica i d’impuls de l’economia del coneixement. Per altra banda, els joves han expressat crítiques contra el monocultiu del turisme, al qual han responsabilitzat de la precarització del mercat laboral menorquí i de la creixent dificultat per accedir a un habitatge digne.

Cargando
No hay anuncios

En segon lloc, des de la Força Jove s’ha reivindicat la necessitat d’emprendre canvis profunds en la societat per garantir la igualtat entre dones i homes. D’aquesta manera, la desigualtat salarial, la publicitat sexista, la inseguretat que les dones pateixen al carrer i els feminicidis han estat alguns dels focus d’atenció de la crítica que s’ha emès contra la societat patriarcal. Els joves menorquinistes també s’han mostrat crítics contra la “deixadesa del govern central” cap a infraestructures claus per a l’illa de Menorca i contra l'apagada elèctrica que va viure Menorca el mes d’octubre i han demanat la sobirania energètica de l’illa.

A més, han reivindicat la necessitat d’aconseguir per a Menorca millors nivells d’autogovern i finançament, com també una millor connectivitat aèria. En aquest sentit, s’ha reivindicat “que Menorca es pugui governar a si mateixa, que els menorquins i menorquines siguin amos del seu futur”. En el manifest de presentació, així mateix, s’ha defensat que l’únic partit polític capaç d’atendre les demandes dels joves menorquins és MÉS per Menorca, una formació que pren les decisions en una assemblea en què el jovent té un paper actiu. D’aquesta manera, la Força Jove ha expressat suport a MÉS per Menorca amb vista als pròxims comicis de maig. Finalment, els joves han mostrat preocupació davant l’auge de l’extrema dreta que es presentarà als pròxims comicis, sobre la qual han expressat que “no passaran!”.