POLÍTICA
Política 27/06/2014

El fiscal general defensa el recurs contra la imputació de la infanta

Considera que així com la Fiscalia Anticorrupció ha estat "coherent", el jutge "ha variat" el seu criteri al llarg de la instrucció

Ara / Agències
1 min

La CoruñaEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha destacat aquest divendres la "coherència" del fiscal anticorrupció Pedro Horrach en recórrer la imputació de la Infanta Cristina en el Cas Nóos. En un acte al corunyès Pazo de Mariñán, Torres-Dulce ha valorat la decisió d'Horrach, que des del primer moment ha defensat que no era necessària aquesta imputació.

"El resumiria en una sola paraula: coherència. Hem mantingut la mateixa posició durant tota la instrucció, el que l'ha variat ha estat el senyor cap d'instrucció, la respectem, però la nostra posició ha estat, des del primer moment, mantenir que no existeix cap dada fàctica, cap element probatori que permeti mantenir que la senyora Cristina de Borbó pot ser imputada en termes de cooperadora necessària", ha apuntat.

Qui té raó?

Ara bé, a preguntes dels mitjans de comunicació, no ha volgut dir explícitament qui creu que té raó davant la disparitat de criteris, malgrat que el cert és que amb les declaracions que ha fet ja ha vingut a posar-se del costat del recurs del fiscal. "Com que no hi ha cap novetat en la interlocutòria del jutge d'instrucció, coherent amb la seva posició, el Ministeri Fiscal ha decidit interposar recurs perquè sigui el Tribunal Superior el que determini, que per això està, el que dilucidi la diferència de criteris jurídics", ha apuntat.

stats