Israel i Palestina
Política 17/10/2022

Josep Ferrà: "A Hebron, a cada cap de cantó hi ha al·lots de 18 anys amb metralladores"

El diputat de MÉS per Mallorca i el senador Vicenç Vidal han denunciat "l'apartheid" que exerceix Israel sobre els palestins després de la seva visita al territori la setmana passada

2 min
Vidal i Ferrà aquest dilluns en la roda de premsa

PalmaEl portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, i el senador ecosobiranista per designació autonòmica, Vicenç Vidal, han relatat aquest dilluns el viatge que van fer la setmana passada a terres palestines, en el qual Israel va deportar la cap de la delegació de política, Alys Samson. Ferrà i Vidal han denunciat "l'apartheid" que exerceix Israel sobre els palestins, i fins que afirmen que a ciutats com Hebron, "a cada cap de cantó hi ha al·lots de 18 anys metralladores".

"Sembla un conflicte que està en stand by, però cada dia hi ha disputes", ha destacat Vidal. "És un conflicte viu, no hi ha dia que Israel no ocupi territori palestí", ha afegit Ferrà. La delegació política va visitar Jerusalem, Ramala, Betlem o Hebron, on van conèixer de primera mà "el conflicte social i latent entre les dues societats". Des d'un mur que construeix Israel per dividir Jerusalem en dues parts, a limitar el consum d'aigua als palestins o l'exercici de la violència de l'exèrcit israelià. "És dur veure zones on la llei màxima és la militar: si ets israelià no passa res, si ets palestí tens molts problemes", assevera el senador.

La delegació es va organitzar després de dos informes, de Human Rights Watch i Amnistia Internacional, en els quals es titlla "d'apartheid" la situació que viuen els palestins. Després de la visita, MÉS per Mallorca ha apuntat que presentarà propostes de resolució en el Senat i el Parlament per condemnar el conflicte, donar veu a les dues parts i, en el cas de les Balears, coordinar una comissió no permanent o intergrup parlamentari com el que existeix sobre el Sàhara. "És important que l'Estat o el Parlament es pronunciïn", ha reclamat Ferrà.

Els dos representants de MÉS han assenyalat l'actitud "hostil" de la societat israeliana davant la delegació. "La comunitat jueva de l'espectre ultraortodox té una actitud virulenta contra les persones que van allà", ha assegurat Ferrà. "Fins i tot, els infants petits estan adoctrinats per mirar-nos malament", ha afegit.

stats