Israel i Palestina
Societat 09/10/2022

Israel deporta la coordinadora de la delegació amb què el diputat Josep Ferrà i el senador Vicenç Vidal han viatjat a Palestina

Alys Samson no va poder entrar al país i els de MÉS per Mallorca sospiten que se'ls pot complicar la tornada

1 min
Vicenç Vidal i Josep Ferrà, amb altres membres de la delegació que ha viatjat fins a Palestina.

PalmaUna delegació mixta del senat de l'estat espanyol i el Parlament de Catalunya, entre els quals hi ha el senador Vicenç Vidal i el parlamentari Josep Ferrà de MÉS per Mallorca, ha viatjat fins a Palestina per veure quina és la realitat del poble palestí. El viatge va començar malament: a l'aeroport, l'excoordinadora de Boicot, Desinversió i Sancions a Israel (BDS) Alys Samson va ser retinguda i deportada a l'estat espanyol. Samson era la cap de la delegació de polítics que ha anat fins a Palestina. Josep Ferrà ha comentat que és possible que se'ls compliqui la tornada per Tel Aviv.

Segons han explicat a aquest mitjà, Vicenç Vidal denuncia els fets i assenyala que això demostra la "clara intenció" que té Israel d'interrompre "la cooperació i incidència política" al seu territori, així com "que la gent s'interessi pel que està passant a Cisjordània": "Israel intenta aïllar el poble palestí", ha dit el senador.

El de MÉS per Mallorca també ha explicat l'impacte que ha suposat veure el mur de Jerusalem, que "altera el dia a dia dels palestins". Entre altres visites a ciutats, Vidal ha mencionat la visita a un camp de refugiats.

Ferrà també ha dit que el territori està totalment "cicatritzat pel mur". I ha anunciat que, en tornar, arrancarà una bateria d'iniciatives parlamentàries per traslladar a la ciutadania quina és la "terrible situació en què viu el poble palestí".

Al grup que ha viatjat fins a Palestina hi ha senadors de MÉS, Compromís i Geroa Bai i diputats del Parlament de Catalunya d'ERC, CUP i Comuns.

Josep Ferrà i Vicenç Vidal davant el mur.
stats