Política 26/06/2018

Ports IB notifica a la família Millet que les propietats a Fornells passaran a les seves mans al juliol

Els Millet podrien demorar uns mesos el procés si presenten un recurs via judicial amb l'objectiu de guanyar temps

Iván Martín
1 min
Les propietats de la família Millet a Fornells es troben en una ubicació privilegiada.

Es MercadalEl Govern balear, mitjançant Ports de les Illes Balears, ha enviat la notificació a la família de Fèlix Millet, condemnat a 9 anys i 8 mesos de presó pel cas Palau, en la qual se la informa que a partir del 28 de juliol les dues propietats de Millet situades al carrer Governador de Fornells passaran a mans de Ports, segons han confirmat a l'ARA Balears fonts de l'Executiu de Francina Armengol.

Cal recordar que el termini de la concessió administrativa de la qual es beneficiava l'immoble des de l'any 1988 expira el 28 de juliol, segons la Llei de costes, el darrer dia com a habitatge particular. El Govern balear n'ha informat la família afectada pel procés, el qual podria demorar-se uns mesos, si els Millet presenten un recurs via judicial amb l'objectiu de guanyar temps.

La Llei de costes especifica que les propietats es troben en una zona de servei portuari. A més, es va descartar la concessió d'una pròrroga. L'entrada en vigor de la llei provocà que les concessions deixassin d'estar autoritzades a perpetuïtat i es disposava d'un termini màxim de 30 anys, que acaba a finals del mes de juliol.

Les modificacions a què s'ha sotmès la Llei de costes varen propiciar que s'obrissin expectatives de pròrroga fins a 75 anys, de la qual s'exclourien aquelles construccions situades en zona de servei portuari. Una vegada es completi el procés i les propietats, de 150 i 50 metres quadrats respectivament, recalin a Ports de les Illes Balears, serà l'ens públic el que decidirà els futurs usos de l'espai.

stats