PP
Política 27/09/2022

Feijóo: "Si avui hi hagués eleccions, el PP balear seria la força més votada"

Davant els resultats electorals d'Itàlia, el president del PP ha reclamat a Palma que "es rectifiquin els plantejaments inicials en favor de l'europeisme"

3 min
Feijóo aquest dimarts en el mercat Pere Garau de Palma

PalmaEl president del PP, Alberto Núñez Feijóo, té clar que les Balears són una de les places on el partit podria obtenir el poder el maig del 2023. "A les Balears és necessari el canvi, la coalició de govern té unes dades de serveis públics i deute públic que les Illes no necessiten", ha afirmat. "Presentam una proposta alternativa que pot guanyar les eleccions autonòmiques. Si avui hi hagués eleccions, el PP seria la força més votada", ha afegit.

Feijóo ha contestat així les preguntes dels periodistes –inicialment només se n'havien permès dues– després de visitar el mercat de Pere Garau de Palma. El president del principal partit de l'oposició ha aprofitat aquesta visita després de proposar aquest dilluns rebaixar l'IVA dels aliments bàsics i productes d'higiene femenina i infantil fins al 4%. "Reiteram la necessitat que el govern atengui les classes més modestes. El PSOE diu que no i Podem també, sorprèn que els partits que es denominen defensors de les rendes mitjanes i baixes no vulguin abaixar aquests impostos", ha subratllat.

Davant l'anunci aquest dimarts del president del País Valencià, Ximo Puig, d'abaixar l'IRPF a les rendes menors de 60.000 euros, o del País Basc, on els socialistes governen amb el PNB i també han fet diverses rebaixes impositives. "Que es copiïn a si mateixos –pel PSOE–", ha assenyalat.

Feijóo i Prohens en la seva visita al mercat de Pere Garau

Resultats electorals d'Itàlia

A Itàlia, diumenge passat la ultradreta es va erigir en la clara guanyadora de les eleccions, amb el partit Fratelli d'Italia de Giorgia Meloni al capdavant, i amb el suport de la Lega de Matteo Salvini i Forza Italia de Silvio Berlusconi, el qual està integrat en el Partit Popular Europeu (PPE). "Com a membre del PPE, ens hauria agradat un millor resultat del partit", ha indicat el president del PP. A més, ha fet incís que el nou executiu "rectifiqui" els seus plantejaments inicials "en favor de l'europeisme". "Algunes manifestacions en campanya electoral s'han de matisar, que Itàlia no vol abandonar l'euro ni la Unió Europea", ha reclamat.

Els resultats electorals d'Itàlia es podrien entendre en clau d'un ascens de la ultradreta, però Feijóo s'ha mostrat confiat en "la necessitat de tenir un partit centrat i d'ampli espectre". D'altra banda, el president del PP no ha volgut fer declaracions sobre la crisi interna que ha viscut Vox arran de la separació definitiva entre el partit i Macarena Olona. "Hi ha partits que tenen tensions internes", s'ha limitat a dir.

La dimissió del president de RTVE

Aquest dilluns també es coneixia la dimissió del president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, després de pressions internes per les dades d'audiència i la deriva de l'ens públic. Cal recordar que Pérez Tornero va sorgir en el seu moment a partir d'un pacte entre el PSOE i el PP. En aquest sentit, Feijóo ha criticat que això "confirma la presa de les institucions per part del govern", i el fet que "l'executiu unilateralment trenca els pactes".

Demanat per si la dimissió dificulta encara més l'assoliment d'un pacte per la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el president del PP ha reiterat que "el govern no ha contestat" a les propostes del PP, tot i que l'anterior direcció del partit –concretament, l'exsecretari general, Teodoro García Egea– ja va arribar a un pacte amb el ministre de Presidència, Félix Bolaños, per fer la renovació. "La sensació és que es té un pacte amb ERC i altres socis per nomenar el Ttribunal Constitucional (TC), i dins les prioritats no hi ha la renovació del CGPJ", ha apuntat.

stats