Política11/08/2020

Els expedients sancionadors de pesca a Menorca varen davallar un 90% durant el 2019

El GOB demana explicacions al Consell i la Delegació del govern

Ivan Martin

MaóEl GOB Menorca ha denunciat aquest dimarts que els expedients sancionadors de pesca relatius a l’any 2019 varen disminuir un 90%, circumstància que sorprèn l’entitat i que ha provocat la petició urgent a diverses administracions públiques per rebre les oportunes explicacions. En concret, el GOB demana al Consell de Menorca i a la Delegació insular de l’estat espanyol, com a organismes que ostenten la competència, que detallin els motius d’un descens inusual.

De fet, l’entitat proteccionista ha qualificat la davallada d’obertures d’expedients sancionadors en pesca de “baixada espectacular”, tot i els recursos logístics de què disposen els agents de la Guàrdia Civil, els inspectors del Consell de Menorca i els vigilants de la Reserva Marina del nord de l’illa, tots ells competents per iniciar aquests processos.

Cargando
No hay anuncios

Recordem que l’any 2019 l’activitat pesquera es va desenvolupar sense incidències, i que l’afectació de la pandèmia del covid-19 era inexistent. Així, l’any passat només es varen obrir cinc expedients sancionadors, mentre que el 2018 varen ser 42 (35 per a activitats de pesca recreativa, 4 per a pesca professional i 3 per al sector de la restauració). A més, els cinc oberts són relatius a qüestions menors de la pesca recreativa com la falta de documentació.