Política 11/08/2020

Els expedients sancionadors de pesca a Menorca varen davallar un 90% durant el 2019

El GOB demana explicacions al Consell i la Delegació del govern

Ivan Martin
1 min
Els ecologistes lamenten les sorprenents dades que deixa el servei de vigilància en dubte.

MaóEl GOB Menorca ha denunciat aquest dimarts que els expedients sancionadors de pesca relatius a l’any 2019 varen disminuir un 90%, circumstància que sorprèn l’entitat i que ha provocat la petició urgent a diverses administracions públiques per rebre les oportunes explicacions. En concret, el GOB demana al Consell de Menorca i a la Delegació insular de l’estat espanyol, com a organismes que ostenten la competència, que detallin els motius d’un descens inusual.

De fet, l’entitat proteccionista ha qualificat la davallada d’obertures d’expedients sancionadors en pesca de “baixada espectacular”, tot i els recursos logístics de què disposen els agents de la Guàrdia Civil, els inspectors del Consell de Menorca i els vigilants de la Reserva Marina del nord de l’illa, tots ells competents per iniciar aquests processos.

Recordem que l’any 2019 l’activitat pesquera es va desenvolupar sense incidències, i que l’afectació de la pandèmia del covid-19 era inexistent. Així, l’any passat només es varen obrir cinc expedients sancionadors, mentre que el 2018 varen ser 42 (35 per a activitats de pesca recreativa, 4 per a pesca professional i 3 per al sector de la restauració). A més, els cinc oberts són relatius a qüestions menors de la pesca recreativa com la falta de documentació.

stats