Política 11/03/2019

Podem exigeix a Pericay que es disculpi per haver-se fet ressò de la notícia falsa de Vox

La diputada Laura Camargo lamenta que el líder de Ciutadans encara no hagi retirat la piulada que va fer

Maria Llull
1 min
Alberto Jarabo i Laura Camargo en una imatge d'arxiu.

PalmaLa diputada de Podem, Laura Camargo, ha demanat al líder de Ciutadans, Xavier Pericay, que es disculpi per haver-se fet ressò de la notícia falsa de Vox sobre una agressió a simpatitzants de la formació d'extrema dreta a càrrec de feministes radicals.

"Pericay encara no ha retirat les piulades", ha dit Camargo en roda de premsa. "Li cal demanar disculpes i fer una rectificació", ha afegit la diputada de Podem, que també ha recordat que "aquest cap de setmana hi ha hagut tres dones assassinades". "És inqüestionable de quin costat arriba la violència i no es poden llançar informacions miserables".

Contra el discurs de l'odi

La diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar, també ha fet referència a la notícia falsa i s'ha mostrat satisfeta perquè "la societat ha demostrat que pot fer front a aquestes campanyes de mentides". "La gent necessita debatre propostes constructives, no un discurs de l'odi i de la por", ha afegit.

Per la seva banda, el diputat del PSIB Andreu Alcover ha considerat "molt greu" la difusió d'aquestes "notícies falses".

Alcover ha aprofitat la seva compareixença davant la premsa per criticar que el PP es desmarcàs "de manera inexplicable i inexplicada" de la manifestació del 8-M. "És la demostració del seu flirteig amb l'extrema dreta", ha dit. "El pacte amb Vox a Andalusia fa un mal gravíssim a tota Espanya. És un error anar a Colón a ballar pasdobles amb l'extrema dreta i no participar en el 8-M".

El president del PP balear, Biel Company, ha mostrat una reacció més tova i ha qualificat els fets de "molt desafortunats". "Des dels extrems no es pensa molt bé en el mal que es fa", ha sentenciat.

stats