Política 13/10/2013

"Quitad este trapo de mierda": insultats per portar una estelada

La Colla Gegantera l'Arreu de Mollerussa, intimidada a Fraga, va haver de retirar la senyera

Acn
1 min

MollerussaLa Colla Gegantera i Grallera l'Arreu de Mollerussa ha denunciat els insults rebuts aquest dissabte durant la trobada gegantera de Fraga (Baix Cinca) pel fet que els seus gegants portaven una bandera estelada, "col·locada a la primera sortida, fa més de 4 anys", assegura l'entitat.

El cap de colla de l'Arreu, Jonatan Niubó, ha explicat que davant la intimidació van haver d'amagar l'estelada i convertir-la en una senyera normal, moment en què van sentir crits com "Quitad este trapo de mierda" o "¡Que os vayáis, catalanes de mierda!". Segons Niubó mai s'havien trobat en una situació similar.

La regidora de Festes havia autoritzat que es mostrés l'estelada, però els crits van continuar fins al punt de fer dubtar els geganters del Pla d'Urgell si havien de continuar la cercavila. "Membres de la comissió de festes passaven pel costat amb un to burlesc i foteta", i van arribar a apuntar el cap de colla amb el dit i li van van dir "Després parlarem amb tu".

La Colla l'Arreu, que va aguantar fins al final dels actes, desvincula d'aquests fets la Colla Gigants de Fraga, a la qual han agraït el suport rebut.

stats