Política 29/07/2014

L'Estat preveu que el PIB creixi al voltant d'un 1,5% aquest any i un 2% el 2015

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, anuncia una nova revisió del quadre macroeconòmic per a Espanya el setembre en què també es reduirà la taxa d'atur prevista en el pla d'estabilitat del maig passat

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl govern espanyol preveu revisar a l'alça, per segon cop aquest 2014, les previsions de creixement. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat aquest dimarts en una compareixença davant la comissió d'Economia del Congrés que preveu que l'economia creixi al voltant d'un 1,5% aquesta any i al 2% el 2015. L'executiu presentarà la revisió a l'alça de les previsions del quadre macroeconòmic el setembre. De Guindos també ha anunciat que reduirà la taxa d'atur prevista per a aquest any i pel que ve, ja que reflectirà "la millora superior del mercat laboral".

El quadre macroeconòmic actual, presentat en el pla d'estabilitat remès a Brussel·les el maig, assenyalava un creixement del PIB de l'1,2% per a aquest any i de l'1,8% per al que ve. De Guindos ha presumit del canvi que ha fet Espanya els últims mesos davant dels mercats financers i ha recordat que el Fons Monetari Internacional (FMI) ha revista a l'alça les perspectives de creixement per a Espanya fins a cinc vegades des de l'any passat. L'FMI calculava el juny del 2013 que Espanya no creixeria aquest 2014 i, en canvi, en l'últim informe, preveu que creixi al voltant d'un 1,2%.

Per a De Guindos, tots els indicadors demostren que la recuperació econòmica s'està consolidant i ha apuntat a la rapidesa i intensitat de la recuperació de la demanda interna. "Avui som un país seriós i competitiu", ha conclòs.

stats