Política 09/06/2019

Entitats ciutadanes volen que el projecte de Son Busquets estigui en els acords de govern de Palma

Joves Arquitectes, ARCA, Palma XXI i l'associació de Cas Capiscol recorden a PSOE, MÉS i Podem les seves promeses electorals

Ara Balears
2 min
Antics edificis militars de Son Busquets

PalmaJoves Arquitectes de Mallorca, ARCA, Palma XXI i l'associació de Cas Capiscol-Son Busquets han demanat en un comunicat a PSOE, MÉS i Podem que recordin les seves promeses electorals i que incloguin en els seus acords de govern de Ciutat una solució per al tema de Son Busquets.

"Durant la campanya electoral, la majoria de partits es varen comprometre a la modificació del projecte inicial, per tal que aquesta zona de Palma sigui un exemple d'urbanisme sostenible, a partir dels criteris de conservació, rehabilitació, autosuficiència energètica i confort per als residents i vianants", destaca la nota. Per això, les associacions recorden que no es tracta de conservar dues naus, sinó de replantejar la mobilitat i la distribució dels nous habitatges i equipaments per tal de conservar la majoria dels espais existents a l’antiga caserna de Son Busquets. Ho consideren "una oportunitat única per a Palma per tal de millorar la qualitat de vida i la conservació de la petjada de la història".

També apunten que la compra pública de Son Busquets permetria allotjar 830 dels 1.500 habitatges protegits que han acordat els equips de govern. "El fet que el PSOE tingui la presidència del govern central, autonòmic i municipal de Palma representa una oportunitat única per complir el compromís de mantenir la titularitat pública del sòl de Son Busquets que varen expressar els tres partits en el debat electoral organitzat per Joves Arquitectes de Mallorca", indiquen.

El procés de participació ciutadana per modificar el PERI de Son Busquets, promogut per l'associació Joves Arquitectes de Mallorca, amb la col·laboració de l'Escola Superior d'Art i de Disseny de les Illes Balears (ESADIB), l'associació Taula d'Arquitectura (Td'A), el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB), l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Sant Cugat del Vallès (ETSAV-UPC), ARCA i l'AV de Cas Capiscol-Son Busquets, va demostrar que el PERI 2011 era obsolet i va provocar la rectificació de l'Ajuntament de Palma, que va paralitzar-ne l'aprovació definitiva el mes de febrer.

stats