Política 02/11/2022

L'encesa dels llums de Nadal a Palma ja té data

Cort aprova un pressupost de 160.000 euros per als espectacles nadalencs del festival 'Llum, llum, llum' i reforça el departament de multes per les irregularitats de l'empresa postal

2 min
Les llums de Nadal del passeig del Born

PalmaL'encesa dels llums de Nadal a Palma ja té data. Serà dissabte dia 19 de novembre. Així ho ha anunciat aquest dimecres el portaveu de Cort, Alberto Jarabo, després de la junta de govern, que ha aprovat un pressupost aproximat de 160.000 euros per als espectacles nadalencs del festival Llum, llum, llum. El festival se celebrarà els dies 18 i 19, amb espectacles de llum, color, teatre i dansa que es podran veure als carrers de Palma: "La llum i el color són els eixos centrals dels espectacles i enguany el fill conductor és el moviment com a energia, desafiant l'estatisme".

A més, la junta de Govern també ha adjudicat a l'empresa Aplicaciones Tecnológicas JUMA el subministrament d'un vehicle tot terreny 4x4 per a Protecció Civil. D'aquesta manera, "es milloren els recursos d'aquest cos voluntari perquè pugui donar un millor servei a la ciutadania". L'adjudicació s'ha fet per un import de 41.079 euros. Cal recordar que Protecció Civil va fer una dotzena de serveis preventius, entre ells diversos partits de lliga, una cursa a Dalt Murada, un correfoc o la marató.

Reforç en el departament de multes

Per altra banda, l'embolic de les multes mal notificades per irregularitats de l'empresa postal continua. El portaveu de l'equip de govern de Cort ha explicat que "les cartes no s'havien introduït a les bústies perquè no es trobava el nom de la persona i que probablement havien caigut, algú les va recollir i les va posar allà", respecte d'una dotzena de multes que es van trobar el cap de setmana passat en un poal a la urbanització de Can Valent (Son Ferriol), com va anunciar Diario de Mallorca.

Jarabo ha dit que les cartes "estaven en l'entorn de l'edifici on s'havien d'entregar". "La Policia Nacional va aixecar una acta i ho està investigant. L'Ajuntament està revisant els casos dels ciutadans que reclamen. Si té raó, es mira si el recàrrec correspon a una multa mal notificada, però la multa és la multa i s'ha de pagar", ha afegit.

També ha dit que no hi ha hagut un increment dels recursos que arriben a l'Ajuntament: "Les reclamacions continuen sent el 5% de les multes que es notifiquen". Així i tot, Jarabo ha dit que "s'ha incrementat el nombre de persones treballant en aquest tema en el departament de multes. Hi ha hagut un reforç amb persones que estaven a altres departaments". A més, ha assegurat que en molts de casos els ciutadans que reclamen "no tenen l'empadronament correcte".

stats