Política 27/10/2022

Cort continuarà pagant a l'empresa postal durant sis mesos més

El Ple de l'Ajuntament de Palma aprova el deute de 95.655 d'euros a la companyia de notificacions investigada per multes mal notificades i retards

1 min
Un policia identifica un vianant que no du mascareta a l’entrada del parc de les Estacions de Palma.

PalmaCort continuarà pagant a l'empresa de notificacions, investigada per retards i errors en les multes notificades, durant sis mesos més. Així ho ha declarat el portaveu de l'Ajuntament, Alberto Jarabo (Podem), durant el ple de l'Ajuntament, fet aquest dijous. El motiu és que s'ha d'acabar el període de contractació: "Mentre es faci la feina cal pagar. Cal recordar que el contracte establia una possible una pròrroga de dos anys".

A més, el reconeixement del deute —del mes d'agost— a l'empresa Correu Intel·ligent Postal SL per 95.655, 04 euros, s'ha aprovat al ple, amb els vots a favor de l'actual equip de govern (PSOE, MÉS i Podem) i tres vots en contra de l'oposició (PP, Vox i Ciutadans). Jarabo ha justificat el pagament perquè "cap altra companyia no ens podria reduir el temps de lliurament i el cost del servei es quadruplicaria".

La manca de recursos i equipaments va fer que alguns dels treballadors de l'empresa no lliurassin les notificacions: "A l'any i mig que es va fer el contracte, l'empresa va anar augmentat els recursos, i ara es troba en situació de normalitat". Pel que fa a les multes trobades als torrents de Palma fa unes setmanes, Jarabo ha reiterat que "no hi ha cap multa d'aquest ajuntament". Actualment, el cas està judicialitzat i s'ha aixecat un expedient sancionador pels retards en les notificacions.

En aquest punt, les crítiques de l'oposició han protagonitzat les intervencions al ple. "No donarem suport que paguin més a aquesta empresa", ha denunciat el regidor del PP Julio Martínez. Per la seva banda, Alejandro Escriche (Cs) ha declarat que "alguns ciutadans s'han vist sorpresos amb multes mal notificades de 10.000 euros, i han de poder recórrer i tenen dret a ser notificats correctament".

stats