Societat 17/10/2022

Hila rebutja anul·lar les multes indiscriminadament, davant les irregularitats de l'empresa postal

Més de 370 ciutadans afectats per la incorrecta notificació de les multes de trànsit s'organitzen en un grup de Telegram

2 min
El batle de Palma, José Hila, durant la roda de premsa.

PalmaHila rebutja anul·lar totes les multes indiscriminadament, a causa de les irregularitats detectades per part de l'empresa postal, "perquè n'hi ha algunes que estan ben notificades". Davant les preguntes sobre milers de notificacions que van aparèixer aquest cap de setmana als torrents de Palma, com va avançar Última Hora, el batle de Palma ha dit que "no consta que n'hi hagi cap de l'Ajuntament".

Els antics treballadors de l'empresa postal han reconegut que les tiraven i que falsificaven el repartiment amb el geoposicionament de la PDA de l'empresa perquè no podien assumir la càrrega de repartiment que els imposaven, segons Última Hora.

Això va generar importants recàrrecs per als interessats, en deixar passar els terminis per pagar. De fet, 379 ciutadans afectats per la incorrecta notificació de les multes de trànsit s'han organitzat en un grup de Telegram, anomenat Demanda conjunta multes Palma.

Hila defensa que "s'ha de comprovar el procés de notificacions. L'Ajuntament està estudiant cas per cas per poder anul·lar les que sí que són incorrectes". D'aquesta manera rebutja el clam del PP, que demana que totes les multes que coincideixen en el mateix període s'anul·lin.

Servei de multes

Cort va canviar el sistema de notificació després d'assabentar-se que les notificacions s'havien fet malament. Pel que fa als ciutadans que pensin que s'han vist afectats, "poden enviar un correu, demanar una cita o fer un recurs al servei de multes. Una vegada es comprovi que no és adequada, s'eliminarà la recàrrega i es tornarà al període voluntari de pagament de multes", ha explicat el batle.

"L'Ajuntament també és un dels perjudicats perquè el servei de notificació es va contractar a través d'una licitació d'una empresa privada que no va estar a l'altura", ha dit el batle. També, ha recordat que la situació es va produir el 2021, quan l'Ajuntament va denunciar a la policia. Això va desembocar en la detenció de quatre repartidors de notificacions per falsificar firmes dels multats com si s'haguessin lliurat.

stats