Política 05/06/2019

Els empresaris d'habitatges turístics acusen el Consell de Menorca de "falta de voluntat política"

Entre les al·legacions presentades destaca la voluntat d'incorporar estades turístiques en sòl rústic

Iván Martín
1 min
L'associació considera viable comercialitzar els habitatges per a ús turístic malgrat es trobin ubicats en sòl rústic.

MaóL'Associació d'Empresaris d'Habitatges Turístics Vacacionals de Menorca considera que l'equip de govern del Consell de Menorca "no té voluntat política per donar solució a la situació del lloguer turístic en sòl rústic". La patronal confirma que ha mantingut "multitud de reunions" amb els responsables de la institució, sobretot per exposar suggeriments a la revisió del Pla Territorial en relació amb les estades turístiques.

Entre les al·legacions presentades destaca la voluntat d'incorporar estades turístiques en sòl rústic, ja que entenen que el Pla Territorial Insular hauria de permetre la incorporació d'aquesta figura en diferents àmbits, sense que afecti la reducció del territori. Segons l'Associació d'Empresaris d'Habitatges Turístics Vacacionals de Menorca, l'anàlisi de la revisió "posa de manifest la imposició de més restriccions i prohibicions que se sumen a les ja existents, com la prohibició d'incorporar noves estades turístiques en sòl rústic". L'entitat creu que la comercialització d'aquests habitatges contribueix a la diversificació de les activitats en el medi rural compatibles amb el turisme. Apunten que aquesta opció no suposa cap creixement urbanístic, i ofereixen als propietaris una via addicional per finançar l'entorn de l'habitatge.

La patronal assegura que a Menorca existeixen edificacions en sòl rústic on mai s'havia registrat activitat agrària, a causa de la tipologia dels terrenys on legalment es van construir habitatges que, segons l'associació podrien incorporar-se a l'àmbit turístic perquè no depèn la seva permanència o viabilitat de l'ús o canvi d'ús de les edificacions. Finalment, proposen establir a tota l'illa com a territori turístic, no solament en la zonificació, sinó en la resta d'actuacions que es deriven de l'ordenació territorial.

stats