Política 26/10/2021

Educació contracta una professora d'Islam per fer classes a Lloseta i ses Salines

Martí March considera necessari fer "un debat" sobre el paper de la religió a les escoles

1 min
El conseller d'Educació, Martí March, aquest dimarts en el Parlament

PalmaEducació ja ha contractat una professora d'Islam, que farà classes als cursos de Primària de les escoles de Lloseta i ses Salines. Ho ha anunciat aquest dimarts el conseller d'Educació, Martí March, en el ple del Parlament, després d'una pregunta del diputat d'extrema dreta Sergio Rodríguez (Vox), qui ha criticat que s'imparteixi Religió Islàmica en els centres educatius de les Balears.

March ha explicat que aquesta docent, que va proposar la Comissió Islàmica d'Espanya a les Balears, estarà a mitja jornada a cada municipi. En total, es varen proposar vuit professors, mentre que se'n varen presentar tres de Secundària i un de Primària. Segons ha explicat el conseller, aquests docents havien de tenir "la titulació de català, la capacitació per fer de professors i una sèrie de mèrits d'experiència i formació".

Davant les crítiques per destinar doblers públics a l'ensenyament de la religió islàmica, March ha remarcat que els 140 professors de religió catòlica costen al Govern "5,7 milions d'euros" i ha considerat necessari "un debat sobre la religió a les escoles".

stats